Algemeen

Celysa Benjamins van BSO Prokino locatie Woelwater winnares ‘Kindermenu 2.0’ in Hoogeveen

Eind 2020 ging de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’ van start. Provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond daagden basisscholen uit om een lekker, regionaal én gezond kindermenu te bedenken en op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants.  

Lekker, regionaal en gezond
Alle basisscholen in Drenthe hebben informatie en voorwaarden voor het gezonde gerecht ontvangen. De kinderen konden vervolgens in de groep of thuis een gerecht bedenken. De ingezonden recepten uit de gemeente Hoogeveen zijn beoordeeld door een vakjury bestaande uit Gert en Roelie Boverhof (’t Wapen van Ruinen), Janita Tabak, Hilda Mulder (wethouders), Lianne Braam (stagiaire JOGG) en Leoni Pleiter (JOGG-regisseur gemeente Hoogeveen). Zij bepaalden dat de inzending van Celysa Benjamins het meest lekker, vers, regionaal, gezond en betaalbaar is. Celysa had het gerecht gevulde courgette met Mexicaans gehakt bedacht.

Prijzen
Het winnende gerecht komt op de kaart te staan van de deelnemende restaurants in de gemeenten Hoogeveen en De Wolden. De hele kinderopvanggroep van Celysa wint een leuke voedseleducatie activiteit bij boerderij Straathof in Echten, zodra de corona maatregelen het weer toelaten. Alle winnende gerechten uit de 12 Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek.

Meer informatie
Wil je graag meer weten over Kindermenu 2.0? Neem dan contact op met Leoni Pleiter, JOGG-regisseur van de gemeente Hoogeveen, via l.pleiter@dewoldenhoogeveen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen