Algemeen

Bijzondere ervaring in expositie Bilderwald/Beeldenbos

In de bibliotheek in Hoogeveen opent op 6 september de tentoonstelling Bilderwald/Beeldenbos, een augmented reality tentoonstelling van de kunstenaars Gejan Stol, Raymond van Es en Sina Barkmann. In de expositie worden op ogenschijnlijke lege zuilen digitale kunstwerken geprojecteerd als bezoekers hun tablet of telefoon op de sokkels richten. De verrassing zit in het feit dat je helemaal rond de kunstwerken kunt lopen en er zelfs “in kunt kruipen”. De tentoonstelling is de afsluiting van het project Grenzkultur.

De regio’s Emsland, Grafschaft Bentheim en Drenthe werkten in 2019 en 2020, onder de titel Grenzkultur, aan projecten rond het immaterieel erfgoed in de 21-ste eeuw. Meer dan dertig partijen in Duitsland en Nederland organiseerden kleine en grote evenementen rond de thema’s Ruimte, Taal, Ambacht en Feesten.
De samenwerking resulteerde in tentoonstellingen, podiumactiviteiten, actiedagen, films, workshops en publicaties. Door corona konden de projecten slechts deels doorgaan voor een gering publiek.

Het project zou vorig jaar worden afgesloten met de rondreizende augmented reality Bilderwald/Beeldenbos tentoonstelling. Helaas gingen de evenementen waar de installatie te zien zou zijn niet door. Maar dit najaar is de tentoonstelling dan toch op reis door Drenthe en een deel van Duitsland.

 

De Bilderwald/Beeldenbos tentoonstelling is van 3 t/m 22 oktober ook te zien in de bibliotheek van Aa en Hunze en is mogelijk dankzij financiële steun van de provincie Drenthe, INTERREG en EDR en gerealiseerd in samenwerking met ICO Partner in Kunst & Cultuur en de Digital Art Factory in Assen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen