Algemeen

Bibliotheek helpt bij vragen digitale overheid

H00geveen – Op 7 juni start Bibliotheek Hoogeveen met een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Het IDO helpt burgers op weg als ze dingen willen regelen bij de overheid. Bijvoorbeeld bij huur- en zorgtoeslag, studiefinanciering, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkeringen.
Aanvragen via de computer
Zaken regelen met de overheid gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Daarvoor moet je wel kunnen omgaan met een computer. Veel mensen vinden dit nog lastig. Zij kunnen nu terecht bij het IDO.
Iedereen kan meedoen
De bibliotheek vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de digitale samenleving. Ook de mensen die extra hulp nodig hebben. Via het Informatiepunt Digitale Overheid biedt de bibliotheek daarom mensen praktische hulp bij digitaal contact met de overheid. Bijvoorbeeld door informatie te geven waarmee je verder kunt. Of door te verwijzen naar de juiste organisatie. Ook helpt de bibliotheek met cursussen bij het aanleren van digitale vaardigheden.
Gratis voor iedereen
Het IDO is voor iedereen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek en bent welkom zonder afspraak. De hulp is gratis.
Openingstijden van het Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheek Hoogeveen zijn op maandag
van 14:00 tot 15:00 uur en op dinsdag van 19:00 tot 20:00 uur (in de even weken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen