Algemeen

Ambiq organiseert livestream voor publiek om vragen over werken in de zorg te beantwoorden

In de Ontdekdezorg week organiseert zorgorganisatie Ambiq via YouTube een livestream voor zij-instromers, herintreders en afgestudeerden: Vragenvuurtjes. Tijdens de Vragenvuurtjes kunnen kijkers vragen stellen aan hulpverleners van Ambiq over hoe het is om te werken bij een organisatie als Ambiq. De Ontdekdezorg week wordt jaarlijks georganiseerd om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren voor zorg en welzijn. Het is een landelijke campagne waar honderden zorg- en welzijnsorganisaties aan meedoen. Dit jaar vindt de week plaats van 22 t/m 27 maart. 

Tijdens de Vragenvuurtjes komt elke dag een andere medewerker met een andere functie aan het woord, terwijl kijkers live vragen kunnen stellen aan de medewerker van Ambiq. “Juist omdat we veel verschillende functies bij Ambiq hebben, is het een mooie kans om elke functie uit te lichten. We geven hiermee mogelijke geïnteresseerden de kans om heel gericht vragen te stellen over een functie die ze interessant lijkt”, aldus woordvoerder Niels Schepers. Door de interactie met de kijker hoopt Ambiq een duidelijk beeld te kunnen schetsen over de functies van de organisatie, en hoe het werken in de praktijk gaat.

Indeling 

De Vragenvuurtjes duren dertig minuten en worden gestreamd via het YouTube-kanaal van Ambiq. Op dinsdag 23 maart start de livestream om 10:00u met twee hulpverleners van Ambiq. Ook donderdag 25 maart is er een livestream met twee hulpverleners. De starttijd is dan 13:00u. Verschillende functies komen langs: gezinshuisouders, gezinshulpverleners en een gedragswetenschapper.

De Vragenvuurtjes zijn te volgen via www.youtube.com/user/CommunicatieAmbiq/ of via de website van Ambiq.

Over Ambiq 

Ambiq behandelt en begeleidt kinderen en (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Expertthema’s van Ambiq zijn trauma, agressie, seksualiteit en gehechtheid. Ambiq heeft locaties in Drenthe, Twente en IJsselland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen