Algemeen

Hoogeveense bedrijven realiseren Taaltuin voor basisschool in Pesse

Pesse- Na twee jaar is het eindelijk zover, de Taaltuin is gerealiseerd. In 2016 deed een basisschool een aanvraag bij de Hoogeveense Uitdaging voor het realiseren van een Taaltuin. Delia Bremer van Delibre, tevens matchmaker bij de Hoogeveense Uitdaging, heeft de aanvraag meteen omarmt. Het bleek een behoorlijke uitdaging.

Bewegend leren in de Taaltuin stimuleert taalontwikkeling
De Taaltuin is een speelomgeving met diverse speelobjecten, die gericht zijn op het bevorderen van de taalontwikkeling bij jonge kinderen in de basisschoolleeftijd. Door de Taaltuin krijgen minder taalvaardige kinderen een steuntje in de rug, omdat ze in de vrije ruimte op een speelse manier kunnen oefenen wat ze op school leren. Het ontwerp van de Taaltuin is gericht op spelen met taal en leren te verbinden met als uitgangspunt speelplezier, samenwerken en uitdaging.

Samenwerken loont
Om de Taaltuin te realiseren voor basisschool de Posthoorn in Pesse zijn veel bedrijven betrokken die allemaal hun kennis, expertise en materialen hebben aangeboden. Ook studenten hebben zich ingezet. Zo heeft Dolmans Landscaping dertig boomstammen afgeleverd bij het Harm Smeenge College. Studenten van de opleiding houtbewerking van het Harm Smeenge College zijn vervolgens aan de slag gegaan met het bewerken van de boomstammen. Corn Metaalbewerking was bereid om meer dan 30 RVS letters in productie te nemen. Decorette Hoogeveen schonk verf voor de toplaag van de boomstammen. Docent Joris van der Waldt van het Harm Smeenge College bevestigde alle letters op de boomstammen en toen moest het nog geplaatst worden. Ook hier heeft Dolmans Landscaping zich met mankracht enthousiast ingezet. Als laatste is er een bord met daarop het gedicht van Delia Bremer en de logo’s van de betrokken bedrijven aangeboden door Wilkovak. Een mooi staaltje samenwerking en daadkracht van maatschappelijk betrokken bedrijven uit Hoogeveen.

Hoogeveense Uitdaging, doe je ook mee?
Elke werkgever en werknemer kan zich inzetten op een maatschappelijk betrokken manier. Je kunt materialen/spullen aanbieden die nog prima zijn maar die intern niet meer gebruikt worden. Maar ook kennis delen met stichtingen en verenigingen of samen met collega’s een maatschappelijk uitje organiseren zijn aspecten van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wil je weten wat de Hoogeveense Uitdaging hierin kan betekenen? Neem contact op via info@hoogeveenseuitdaging.nl of 0528-820239. foto: Delia Bremer

Geef een reactie

Aankomende evenementen