Algemeen

Het kindpakket zorgt voor lucht

Hoogeveen – Het kindpakket is er voor ouders die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Vaak wordt er bezuinigd op de ‘extra’ dingen. Dit zijn wél de dingen die voor kinderen juist enorm belangrijk zijn. De gemeente Hoogeveen vindt het belangrijk dat alle kinderen meedoen en dat alle kinderen gelijke kansen hebben op een mooie toekomst in Hoogeveen.

Er is helaas een grote groep kinderen die niet mee kan doen omdat hun ouders niet genoeg geld hebben. Voor die kinderen is er het Kindpakket. Het Kindpakket is een verzameling van regelingen voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

ABONNEMENT SPEEL-O-THEEK IN HET KINDPAKKET

Bij de Speel-O-Theek Hoogeveen kunnen inwoners binnen- en buitenspeelgoed lenen. Er is ook veel materiaal beschikbaar voor mensen met een beperking, zoals dove of blinde mensen. Naast het uitlenen van speelgoed zijn er ook themakisten beschikbaar, die uitgeleend worden voor activiteiten van scholen, kerken, buurt- en verjaardagsfeestjes.

‘Het kindpakket zorgt voor lucht. Het is iedere keer een feestje om de Speel-OTheek binnen te wandelen en weer iets nieuws uit te zoeken. Mijn zoon (6) kijkt daar naar uit! Het is fijn dat kinderen ook kunnen kiezen voor leerzame spellen die mooi aansluiten op school.
‘Het kindpakket zorgt voor lucht, het is een feestje voor mijn zoon om naar de Speel-O-Theek te gaan!’
Belangrijk voor ons zijn de mensen die de Speel-O-Theek draaiende houden en altijd in zijn voor een praatje, een heel gemoedelijke en laagdrempelige sfeer.’

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

De Speel-O-Theek Hoogeveen draait volledig op de inzet van vrijwilligers. De Speel-O-Theek biedt ook een aantal werkplekken aan cliënten van De Noorderbrug. Dit zijn volwassenen
met niet-aangeboren hersenletsel. Zowel voor de (uitleen)activiteiten als voor het bestuur is de Speel-O-Theek op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een paar uurtjes per maand willen helpen.

WELKOM!

De Speel-O-Theek bevindt zich aan De Ploeger 1 in Hoogeveen. Openingstijden en meer informatie vindt u op www.speelotheekhoogeveen.nl.

VRAGEN

Heeft u vragen over de regeling Kindpakket? Wilt u hulp bij het aanvragen? Neem dan contact op met de gemeente Hoogeveen via telefoonnummer 14 0528 of mail uw vraag naar kindpakket@hoogeveen.nl.

Geef een reactie