Sport

VV Hoogeveen waakt voor onderschatting

Hoogeveen: Twee weken geleden was het de dag waarvan iedereen wist dat hij een keer zou komen: de dag waarop Hoogeveen weer eens zou verliezen. Dat gebeurde in de wedstrijd tegen het laag geklasseerde Hoogland. Zondag wacht met RKHVV wederom een ploeg uit de onderste regionen. De ploeg uit het Gelderse Huissen is op dit moment zelfs hekkensluiter.

Het gaat te ver om te stellen dat Hoogeveen na de nederlaag tegen Hoogland weer met beide benen op de grond staat. Dat zou namelijk betekenen dat men in de wedstrijden daarvoor hoog van de toren had geblazen. Dat was echter absoluut niet het geval. Het realisme overheerste dan ook en men besefte dat het kwartje regelmatig ook de andere kant op had kunnen vallen. Men is dan ook wars van sterallures.

De mannen van Nico Haak beseffen dan ook dat men geen enkele tegenstander kan onderschatten en dat zal ook tegen RKHVV het geval zijn. De tegenstander zal ook goed gemotiveerd aan de aftrap verschijnen om zo de aansluiting met de veilige plaatsen te behouden. Dat gebeurt onder leiding van interim-trainer Ben Gerritsen. De functie van hoofdtrainer was vacant geworden door het ontslag, al na een paar maanden dienstverband, van Bram Braam. Gerritsen is niet bepaald een kleine jongen in de voetbalwereld. Hij speelde als verdediger betaald voetbal voor Vitesse, NEC en De Graafschap en was trainer van topamateurclubs als De Treffers, GVVV en eerder ook al RKHVV.

RKHVV verloor de laatste drie competitiewedstrijden, maar won vorige week het bekerduel tegen derdeklasser Brakkenstein met 2-0. In totaal stonden beide ploegen zeven keer eerder tegenover elkaar in Hoogeveen. Hiervan won Hoogeveen er vier, werd het één keer gelijk en wonnen de gasten twee keer. De laatste onderling confrontatie was op 12 april 2014. Hoogeveen won toen met 3-1 dankzij treffers van Guido ten Cate, Marco Santing en Emile de Vries. De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur.

Hoogeveen zaterdag speelt om 14.30 uur in Zuidwolde de derby tegen ZZVV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van 2014. (Foto: Gerjo Stegeman)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: