Politiek

Aansluiting rondweg om Hollandscheveld op de Riegshoogtendijk

Hollandscheveld – Het college wil de aansluiting van de aan te leggen rondweg om Hollandscheveld, op de Riegshoogtendijk mogelijk maken. Het college stelt de raad voor om het bestemmingsplan ongewijzigd vast te stellen en vervolgens zes weken ter inzage te leggen.

In het huidige bestemmingsplan Bedrijventerrein Buitenvaart II loopt de bedoelde rondweg rond het toekomstige bedrijventerrein Riegmeer, waarna het aansluit op de Riegshoogtendijk. Deze weg is enerzijds noodzakelijk ter ontsluiting van het bedrijventerrein Riegmeer en anderzijds om de toenemende verkeersdruk op te vangen en het doorgaande verkeer om het dorp Hollandscheveld te leiden. Door verschillende ontwikkelingen is intussen gezocht naar een alternatief tracé voor de rondweg. In het alternatieve tracé kruist nu het verlengde van de Mr. Cramerweg ten noorden van Riegmeer de Langedijk en steekt vervolgens het planologisch gebied voor het bedrijventerrein in. In het meest noordelijk gedeelte van het bedrijventerrein buigt de weg af richting het oosten, waarna het aansluit op de Riegshoogtendijk. Die aansluiting op de Riegshoogtendijk wordt met onderliggende herziening mogelijk gemaakt

Een gedachte over “Aansluiting rondweg om Hollandscheveld op de Riegshoogtendijk

  • Waarom staat er een foto van de aansluiting met de Meestercramerweg bij het bericht , in plaats van bij de Rieghoogstendijk?

Geef een reactie