Algemeen

Week van de Mediawijsheid

Hoogeveen – Van 16 t/m 23 november is het de Week van de Mediawijsheid. Het thema is dit jaar: ‘Heb jij het onder de duim?’
Met de opmars van de smartphone is onze duim een machtig instrument geworden. Of we er nu mee scrollen, klikken of swipen: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, met je volgers delen wat je vandaag hebt meegemaakt of op zoek naar een nieuwe date? Het gaat allemaal digitaal.
Maar lang niet iedereen is er even handig in. Dat is een groeiend probleem. Het wordt steeds belangrijker om een bepaalde mate van mediawijsheid in de vingers te hebben. Tijdens de Week van de Mediawijsheid richt Bibliotheek Hoogeveen zich daarom op iedereen die wel een helpende hand kan gebruiken!

Praktische workshops
Op dinsdag 20 november organiseert de Bibliotheek vier praktische workshops:
Internetbankieren
Arjan Beukers van de Rabobank legt uit hoe internetbankieren werkt en hoe je dit veilig doet.

Markplaats
Marktplaats is een van de meest gebruikte websites voor iedereen die op zoek is naar gebruikte of nieuwe artikelen. Aletta Louis van Bibliotheek Hoogeveen geeft informatie over de site.

Digitaal contact met familie
Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om contact te houden met familie en vrienden. Bijvoorbeeld via Whatsapp of SMS. Liz van Haalen van de bibliotheek vertelt hoe.

Digitale fotobewerking
Foto’s maken met uw telefoon of foto’s bewerken. Een medewerker van SeniorWeb legt uit hoe het moet.

Elke workshop wordt vier keer gehouden: van 10.15 tot 11.00 uur, van 11.15 tot 12.00 uur, van 13.00 tot 13.45 uur en van 14.00 tot 14.45 uur. Aanmelden kan bij de balie van de Bibliotheek of via telefoonnummer: 0528-268131.

Geef een reactie