Schoonhovencross weer groot sportief succes

Hollandscheveld – Ondanks meerdere wedstrijden in de regio waren er afgelopen zaterdag toch weer meer deelnemers tijdens bij de Schoonhovencross in Hollandscheveld. Dit waarschijnlijk omdat er een prachtig parcours is uitgezet op een geweldig mooie locatie. Vele positieve reacties en zeer sterke winnaars.

Maarten van Dijk was op de langste afstand van 7,5 km veruit de beste en wist Erwin Akkerman op ruim een minuut te zetten. Tijden zijn op crossen moeilijk te vergelijken maar op deze toch wel erg pittige cross is een tijd onder de 27 minuten toch wel erg strak. Harmjan Martens wist de 3de plek te pakken, alle 3 van HAC 63. Dit allemaal bij de senioren. Bij de mannen 40 plus was Raimon ven de Boom uit Assen de sterkste en bij de mannen 50 plus was het Jan Venhuizen uit Appingedam. Bij de dames wist Tamara de Vries de 2de plaats te pakken net achter Japke Sybesma uit Groningen. Claudia van Tellingen wist bij de dames 40 plus het goud te veroveren.

Op de 3 km was het ook een heel spektakel want de jeugd wist het David Vonk, die sinds kort lid is van HAC 63 het toch moeilijk te maken maar moesten toch het onderspit delven. David wist op het eind 30 seconden voor te blijven op Ephrem Been, die in een spannende eindsprint Ingmar Kloek uit Dedemsvaart 1 seconde voor wist te blijven in 11.41 min. Jan Bouwknegt, Dave Hulzebos en Nick Kerkhof net als Ephrem van de talenten groep van HAC`63 wisten zich goed te weren en finishten op zeer korte afstand op de plaatsen 4,5 en 6. Robin Prent en Laura Prins pakten respectievelijk de 2de en 4de plaats op deze afstand. Bij de G-Groep wist Falco Marani de winst te pakken en bij de dames Melanie Wibier op een 1200 meter lang parcours.

Bij de jeugd, die de spits afbeten werd ook weer een mooie strijd geleverd. Bij de meisjes t/m 6 waren het de plaatselijke favorieten, Anouk Slomp, Lindsey Koster en Tess Koopman die het volledige podium in beslag namen. Bij de jongens was Stan Koopman de baas voor Twan Stuiver. Bij de jongens 7 /8 jaar waren het juist de jongens uit Hollandscheveld die het complete podium op eisten met Gideon Koster en de gebroeders Niels en Jurgen Eefting. Bij de meisjes 9 t/m 11 liet Tess Kuhnen er geen gras over groeien en bleef haar jongere ploeggenootje Meike Boer bijna 30 seconden voor in een tijd van 5.09 op de loodzware 1200 meter. Hier was het bij de jongens Ruben Eefting die hetzelfde flikte met precies dezelfde tijd als Tess met ook bijna een halve minuut voorsprong op Mika Keizer. Plaatselijke favorieten Alessandro Danes en Robin Pol wisten wel in dezelfde minuut te finishen maar moesten genoegen nemen met de 3de en 4de plaats. Na afloop kon iedereen weer genieten van een heerlijke kop snert of rookworst waar het geweldig weer voor was.