De 2 gezusters cup is groot succes

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag speelde de korfbalclubs uit Hoogeveen de 2 gezusters cup in het activum. Als 4e club was Ritola toegevoegd om er een mooi voorbereiding toernooi van te maken.

Maar deze dag draaide niet alleen maar om korfbal. Want de clubs haalde ook geld op voor het goede doel. In verlening van de wintertijd challenge werd er geld opgehaald voor spieren voor spieren. Alle vier de clubs hebben ruim hun vooraf gestelde doel bereikt. Samen hebben de clubs ruim 1100 euro opgehaald met deze actie.

De openingswedstrijd van het toernooi was Thrianta Ritola. Voor de ittica formatie viel er niet te stunten tegen de ploeg die 2 klasses hoger speelt. Eindstand 6-11. Na deze wedstrijd speelde Hhv en Elko hun eerste wedstrijd. Elko overtuigde in deze wedstrijd en wist dan ook te winnen met 6-13.

In de 2e ronde speelde Elko tegen Thrianta. Ook hier was Elko weer de sterkste 15-8. Na deze wedstrijd kruiste hhv en Ritola de wegen. Deze wedstrijd werd ook een prooi voor de ploeg uit Zuidlaren.

In de laatste ronde speelde Thrianta tegen Hhv. De Hollandsevelders waren in het begin van deze wedstrijd een stuk scherper. Thrianta kon het gat niet meer dichten en dus was het Hhv dat de wedstrijd won met 9-18. Als laatste wedstrijd van de dag speelde Ritolla en Elko tegen elkaar. Door dat alle twee de clubs de vorige wedstrijden hadden gewonnen was het een echte finale. In het begin van de wedstrijd wist Elko door veel strijd te leveren bij te blijven bij Ritola. Tot 10 min voor tijd was er geen echt groot verschil in de score. Maar in de laatste 10 minuten wist Ritola het gaat te slaan en zo de overwinning binnen te halen 15-10.

Door deze overwinning wist Ritola ook het toernooi te winnen. Bij de reserves was Hhv de sterkste. Alle coaches waren zeer te spreken over het toernooi. Ze vonden vooral het gegeven dat er in 2 zalen gespeeld kon worden handig. Om zo in een relatief korte tijd veel wedstrijden te kunnen spelen. Alle clubs zouden graag weer deelnemen aan de 3e editie.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord