Aaldert en Gretha Mol 60 jaar gelukkig getrouwd

 

Hoogeveen – Aaldert Mol (84) uit Elim en Gretha (Zusse) Jonker (82) uit Hollandscheveld gaven elkaar 60 jaar geleden op 7 november het ja-woord. Namens de Gemeente Hoogeveen bracht Wethouder Gert Vos hen de gelukswensen over.

In de eerste jaren van hun huwelijk woonden ze bij de ouders van Gretha aan het Rechtuit in Hollandscheveld. Later verhuisden ze naar de Coevorderstraatweg (nu Vos van Steenwijklaan) waar hun 1e zoon Henry geboren werd. Aaldert was in die tijd werkzaam als veehandelaar.

Later werd Aaldert een baan bij de Gemeente Hoogeveen aangeboden als terreinmeester van de Hoogeveense sportvelden. Hierdoor verhuisden ze naar de Verzetsbuurt, en daar werden hun 2e zoon Edwin en hun dochter Anita geboren. Het echtpaar woont, na 2 keer te zijn verhuist, nog steeds zelfstandig in de Verzetsbuurt. Aaldert heeft 27 jaar bij de Gemeente Hoogeveen gewerkt terwijl Gretha voor het huishouden en de kinderen zorgde.

De Mollen waren altijd actief en bezig, Aaldert deed veel werk bij de kinderen en fietste graag, terwijl Gretha vele jaren vrijwilligster is geweest in verschillende buurtcommissies. Daarnaast speelt ze ook al vele jaren mandoline bij Muziekvereniging De Klimroos uit Hollandscheveld, waarvan haar vader de oprichter was. Ook gebruiken ze de auto wordt nog steeds voor korte ritten naar de kinderen en voor de wekelijkse boodschappen. Aaldert en Gretha hebben 6 kleinkinderen en het eerste achterkleinkind is op komst.

Woensdag heeft het jubilerende echtpaar samen met kinderen, kleinkinderen en vrienden hun huwelijksfeest gevierd in huiselijke kring en ze gaan met kinderen en kleinkinderen nog een weekendje weg.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord