Echtpaar Venema-Zuur 60 jaar getrouwd

Hoogeveen – Vandaag (7 nov) viert Echtpaar Venema-Zuur hun 60-jarig huwelijk. Namens de Gemeente Hoogeveen kwam Burgermeester Karel Loohuis hun de gelukswensen brengen.

Willem (82) & Betty (81) hebben elkaar ontmoet via de jeugd van de Baptisten kerk in het hoge Noorden en de vonk sloeg over. Ze wisten al snel dat ze ‘de ware’ voor elkaar waren en op respectievelijk 22- en 21-jarige leeftijd stapten ze in 1958 in het huwelijksbootje. Het kersverse echtpaar ging wonen in Foxhol, een klein dorpje bij Hoogezand. Ze werden verblijd met drie kinderen. In 1970 verhuisden ze naar Hoogezand-Sappemeer en zes jaar later werd de woonplaats Hoogeveen. Nu wonen ze met veel plezier in het centrum en hebben fijn contact met de buren.

Willem werkte als vertegenwoordiger en was veel op pad. Betty werkte eerder als gezinsverzorgster, maar dat stopte toen ze met hun eigen gezinnetje begonnen. Betty werd echter zeer actief in de wereld van de EHBO en ging daarin lesgeven op scholen en bedrijven. De kinderen moesten het daardoor regelmatig ‘ontgelden’, omdat moederlief mitella, voetverbanden, stabiele zijligging et cetera moest oefenen.

Betty gaat sinds een aantal jaren elke twee maanden gezellig met de trein op stap met haar zus en bezoeken dan een stad in Nederland. Veel van de stad zien ze niet.., ze duiken wel allerlei restaurantjes in voor koffie, lunch, thee en lekker eten.

Willem is verzot op puzzelen en is regelmatig achter de computer te vinden. Betty leest graag een boek en verzorgt hun tuin. Willem houdt van een geintje en Betty trapt er na al die jaren nog steeds regelmatig in. De humor die ze delen zorgt regelmatig voor grote lachsalvo’s van beiden.

Willem en Betty waren vanaf jongs af aan al actief in de Baptistenkerk. Ze hielpen op zondagsschool, meisjesclub en Willem was een tijd ouderling. Nog steeds zijn ze vaak in de ‘Beth-El’ te vinden. Het geloof maakt een belangrijk deel uit van hun leven. Het maakt hun blij en dankbaar en bracht rust en troost in moeilijke tijden die ook hun gezin niet voorbij zijn gegaan. In 2002 verloren ze hun oudste dochter, en dat is nog steeds een groot gemis. Maar hun schoonzoon kreeg een nieuwe liefde en ze sloten hun nieuwe schoondochter al snel in hun hart.

Naast de liefde voor hun eigen kinderen, zijn ze de trotse opa en oma van vier kleinkinderen. De oudste kleindochter bezorgde hen de status van overgrootopa en – oma. Die twee kleintjes brengen hen ontzettend veel levensvreugde en ze hopen nog lang van elkaar en al hun dierbaren te mogen genieten.

Op naar de 65 jaar samen!

Deel dit bericht!

Geef een antwoord