Noordscheschut ten onder tegen PKC’83

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de uitwedstrijd tegen PKC ’83 met 4 – 0 verloren. De uitslag doet vermoeden dat het een eenzijdige wedstrijd betrof, maar dit was alleszins het geval. De equipe van oefenmeester Marc van Meel balde bij vlagen prima mee, maar moest na negentig speelminuten toch een ruime nederlaag incasseren.

Met Kevin van Dalen in de laatste linie, werd de multifunctionele Ton Kamping opnieuw in de frontlinie geposteerd, en nam Rijnald Vos plaats op de bank. Al in de 6e minuut was Melvin Mol dicht bij een treffer, zijn inzet vanuit een vrije bal spatte jammerlijk uiteen op de deklat. In de rebound werd een handsbal van de thuisploeg over het hoofd gezien, waar een strafschop misschien wel op zijn plaats was geweest. De openingsfase van de wedstrijd was voor Noordscheschut, maar dit resulteerde vooralsnog niet tot uitgelezen mogelijkheden. Aan de andere zijde was het wel meteen raak, toen Simon Schreiber, na een onachtzaamheid in de Noordscheschut-defensie, het leer in de 13e minuut achter Wiebe Zinger kon schuiven. Na deze treffer ging de thuisploeg op jacht naar meer, maar Zinger voorkwam erger. Aan de andere zijde vond een vrije trap van Mol opnieuw niet het gewenste resultaat. Hierna was men dicht bij de gelijkmaker vanuit een verre inworp van Mol, die verlengd werd door Van Dalen, maar Nick Koster kon net niet in stelling worden gebracht. In de 37e minuut scoorde de thuisclub wél. Een matige uittrap van Zinger werd onderschept en stelde Filipe Pinheiro in staat de 2 – 0 aan te tekenen. Toen het op slag van rust ook nog 3 – 0 werd, Sip Jaap Bos kopte raak vanuit een corner, leek het pleit definitief beslecht.

De tweede helft kwam Noordscheschut anders uit de startblokken. Men schakelde over naar het aloude 4-3-3-systeem en probeerde de gastheren vroegtijdig terug te dringen. Enkele minuten na rust dook Koster oog in oog op voor de keeper, de sluitpost kwam echter als winnaar uit de bus. Ook een kopbal van Koster kon niet worden omgezet tot treffer. Noordscheschut voerde de tweede helft de boventoon, maar creëerde niet of nauwelijks kansen. In de 70e minuut was de ingevallen Lauren Lanning dicht bij een treffer, maar zijn inzet, na een mooie aanval, verdween naast. En een kopbal van Koster, na een corner van Aron Boer, kon ternauwernood van de doellijn worden gehaald. Ook een inzet van Boer, na goed voorbereidend werk van Hooijer trof geen doel. Aan de andere zijde was het in de 85e minuut echter meteen wel weer raak. Vanuit het niets en mede geholpen door gezapig defensief optreden, tekende Schreiber met zijn tweede treffer deze middag de 4 – 0 aan. Dit zou tevens de eindstand blijken. Een terechte overwinning voor een uiteindelijk veel effectiever PKC ’83.

Man van de wedstrijd: Kevin van Dalen.