HZVV bevestigd favorietenrol met periodetitel

Hoogeveen: De verwachtingen waren hooggespannen zaterdagmiddag op het sportpark aan de Bentinckslaan. Op het programma stond de wedstrijd HZVV tegen Drachtster Boys. Op het spel voor de roodwitten stond een periodetitel en het team wilde ook de 7e wedstrijd op rij winnen want het doel dit seizoen is terugkeer naar de Hoofdklasse waar men afgelopen seizoen uit degradeerde.

Vanaf de aftrap liet HZVV zien dat de tegenstander Drachtster Boys, nummer 2 in de competitiestand, wel van hele goede huize moest komen wilde men één of meer punten weghalen uit Hoogeveen. Al binnen enkele minuten waren er kansen op een doelpunt voor HZVV. Yoran Popovic schoot echter tegen de doelman van de Friezen die vervolgens ook een vrije trap uit het doel hield. Maar in de 7e minuut had hij geen verweer op een kopbal van Daan Wijma en had HZVV wat het wilde, een snelle voorsprong. In de 10e minuut viel al een voorbeslissing door een rode kaart (2 x geel) voor Said Hassen van Drachtster Boys. De thuisclub had enige moeite om het eigen spel tegen 10 man weer op regel te krijgen, er werd in deze fase slordig gespeeld en er was veel balverlies.

Dit leidde tot een kans voor de bezoekers in de 26e minuut maar keeper Hidde Streutker was attent en voorkwam de gelijkmaker met een knappe redding. HZVV hervond zichzelf en in de 33e minuut had Luke Millar de kans op 2-0 maar de bal kwam tegen het lichaam van de doelman. In de 41e minuut was het wel raak toen Kelly Joăo de bal in de verre hoek schoot. HZVV rook bloed en trachtte de wedstrijd nog voor de rust te beslissen. Yoran Popovic had een grote kans maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal en een schot van Reza Hosseini ging net over. In de laatste minuut van de officiële speeltijd in de eerste helft wist Luke Millar een vrije trap van Arjan Akkerman binnen te koppen en kon de thuisclub met een riante en geruststellende voorsprong van 3-0 genieten van de thee.

In de tweede helft trachtte Drachtster Boys de schade beperken. Met veel overtredingen werd het spel ontregeld. Dat men zeer teleurgesteld en gefrustreerd was door het verloop van de wedstrijd werd duidelijk toen trainer van der Ploeg wegens commentaar op de leiding van scheidsrechter Spoler naar de tribune werd verwezen. De strijd was gestreden en helaas ging de wedstrijd uit als een nachtkaars. Maar dat kon de vreugde van HZVV en supporters over het behaalde resultaat niet drukken.

HZVV won de 7e wedstrijd op rij, pakte de eerste periodetitel, en is nu 6 tot 8 punten los van de achtervolgers. Kortom, men bevestigde de favorietenrol voor de titel in de Eerste Klasse E van het zaterdagvoetbal.

Luke Millar loopt juichend weg na de 3-0  (foto: HZVV)