Finale koppelwedstrijd van HSV Het vette Baarsje

Hoogeveen: Zaterdag jl. hebben de vissers van HSV Het vette Baarsje de laatste koppelwedstrijd van het seizoen gevist aan de Buitenvaart in de grote kom. Dit water staat bekend om of je vangt wel of je vangt niet.

Bij aankomst aan het water bleek er al vele aalscholvers zich bezig houden met de visserij. Een 10-tal aalscholvers doken op verschillende plekken het water in. Ze drijven de vis dan bij elkaar tegen een oever aan om dan toe te happen. Ze vliegen dan weer na boven en duiken dan weer op een andere hoek het water in om dit te herhalen. Als toeschouwer is dit wel bijzonder om te zien hoe de aalscholver bezig is om hun vis maaltje binnen te halen. Voor de wedstrijdvisser is dat een teken dat de vangsten de eerste uren zeer beperkt zullen zijn. De vissen zijn dan dusdanig geschrokken dat ze niet of nauwelijks nog zwemmen laat staan eten. De hoeken waar de aOrganizeralscholver niet geweest is zijn dan de beste plekken maar dat is voor de visser moeilijk te bepalen.

Na de loting gingen alle deelnemers na de stekken die uitgezet waren rond om de gehele kom. Al gauw bleek dat de vis op de gehele kom geen trek had. de eerste 2 uur was er nauwelijks een vis gevangen op het gehele parcours. Daarna kwam de vis op enkele stekken langzaam in beweging. Heel voorzichtig kwamen de aanbeten los bij enkele stekken, terwijl op de andere stekken het bleef bij een verdwaalde vis. Twee stekken schoten er duidelijk boven uit.

Uitslagen:

Het koppel Balduk/Kluin wist 7370 gram te vangen. Het tweede koppel Pol/de Haan volgde met een mooi gewicht van 6170 gram. Derde Smid/Rotmensen 2900 gram. De vierde plek was een gedeelte plek beiden koppels met 1 vis Kleine/Boertien en Schön/Seegers 940 gram.

De competitie ging over 6 wedstrijden min de slechtste wedstrijd. Het Koppel Balduk/Kluin wist de eerste plaats op te eisen met 6 punten. Tweede Koppel Pol/de Haan 11 punten en derde Koppel Kleine/Boertien 14 punten. Alle deelnemers konden een vleespakket in ontvangen nemen.

Op de ledenvergadering die gehouden zal worden op 26 november in de Ichthuskerk zal het programma bekend gemaakt worden voor het seizoen 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Lucas Bakkerij

Deel dit bericht!

Geef een antwoord