Overtuigende overwinning voor Hollandscheveld tegen HHC

Hardenberg – voor de dames van VV Hollandscheveld stond afgelopen zaterdag een lastig duel op het programma. Na het teleurstellende resultaat tegen HZVV moesten ze deze week namelijk in Hardenberg aantreden tegen HHC Hardenberg. HHC stond 7 punten voor op de ploeg van Jaap Snippe en bezet de vijfde plaats. Maar waar dit op voorhand een lastig potje leek te worden, bleken de dames juist de bovenliggende partij te worden. De 1-2 overwinning is het resultaat van goed teamwork en een ijzersterke wil om de overwinning uit het vuur te slepen.

Vanaf het eerste fluitsignaal leek de verwachting werkelijkheid te worden. HHC startte sterk en fel en wist Hollandscheveld er een aantal keer uit te lopen met een paar rappe speelsters. Maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Langzaam maar zeker wisten de Oranje-Zwarte dames grip op de wedstrijd te krijgen, maar ook zij zorgden voor weinig gevaar. De eerste echte grote kans was voor HHC. Na ongeveer een kwartier spelen belande de bal vanuit een corner op de lat van keepster Anna-Joelle Stadman. Soms moet je een klein beetje geluk hebben in een wedstrijd en dit keer behoedde de lat Hollandscheveld dus van een achterstand.

Maar zoals gezegd, Hollandscheveld kreeg meer grip op de wedstijd en het spel vond meer en meer plaats op de helft van de thuisploeg. Na een kwartier spelen wisten de dames Irene Hulsebosch vrij te spelen. Helaas leverde deze uitbraak weinig op, maar het was wel een voorteken voor wat komen ging. In korte tijd waren Irene, Elleke Snippe en Yvonne Aasman dicht bij de openingstreffer. Maar uiteindelijk viel de 0-1 uit een eigen doelpunt nadat een voorzet van Elleke in eigen goal werd verwerkt door de thuisploeg.

Na de 0-1 hing de 0-2 in de lucht. Onder andere Marjolein Korenhof was twee keer dichtbij een doelpunt. Maar de grootste kans was voor Sabrina van Nuil die na een half uur spelen één op één met de keeper van HHC kwam te staan. De goalie wist Sabrina echter van het scoren te houden, waardoor de stand op 0-1 bleef steken. Achterin wist de verdediging HHC goed bij Anna-Joelle weg te houden. Vooral Hilde Benning wist veel op te ruimen. Maar dat wil niet zeggen dat HHC niet een paar keer dichtbij de gelijkmaker kwam. Gelukkig lette Anna-Joele, die een sterke wedstrijd keepte, goed op en wist de ploeg zodoende met een voorsprong de rust in te loodsen.

Na rust had de thuisploeg een aantal tactische omzettingen gedaan. Hierdoor wisten ze het gevaar van Sabrina van Nuil uit te schakelen en kwam Hollandscheveld minder vaak in scoringspositie. Maar doordat de dames als een team er alles aan deden om als winnaars van het veld te stappen. En als HHC uit wist te breken, dan loste de verdediging het goed op. Uiteindelijk viel in de 80ste minuut de lang verwachtte 0-2. Op aangeven van Sabrina wist Marleen Mens de bal langs de keeper laag in het doel te schieten.

Hiermee leek de wedstrijd beslist. En na 90 minuten spelen zat iedereen te wachten op het laatste fluitsignaal, maar om onverklaarbare redenen liet de scheidsrechter lang doorspelen. En hoewel Anna-Joelle een ijzersterke wedstrijd keepte, kon zij niet voorkomen dat een knalharde afstandsschot in de 100e minuut in de kruising belandde. De 1-2 is geen goede weergave van de wedstrijd, een 0-2 overwinning was echt terecht geweest. Maar gelukkig hoefde de dames niet te vrezen voor puntverlies. Want na de aansluitingstreffer floot de scheidsrechter meteen af.

Door de overwinning kunnen de dames eindelijk na 5 wedstrijden weer eens drie punten bijschrijven. Deze punten waren ook broodnodig en zorgen er voor dat de ploeg aansluiting weet te krijgen met de middenmoot in de 2e klasse C.

Foto’s: Remco Bos