Halloween

In Halloweem keert Jamie Lee Curtis terug in de iconische rol van Laurie Strode, die voor de allerlaatste keer de confrontatie aangaat met Michael Myers. Veertig jaar geleden ontsnapte ze aan zijn slachtpartij tijdens Halloween en sindsdien heeft ze nachtmerries over deze gemaskerde seriemoordenaar. Horrorlegende John Carpenter werkte aan de film als uitvoerend producent en als adviseur bij de opnames. Hij deed dit samen met de meest toonaangevende horrorproducent van dit moment Jason Blum (Get Out, Split, The Purge, Paranormal Activity). Filmmakers David Gordon Green (regie & scenario) en Danny McBride (scenario) hebben zich laten inspireren door Carpenters klassieker uit 1978, en schreven een verhaal dat na de gebeurtenissen uit die film een nieuwe weg inslaat. Halloween wordt mede geproduceerd door Malek Akkad, wiens Trancas International Films al sinds de eerste Halloween-film deze serie produceert, en door Bill Block (Elysium, District 9). Naast Carpenter en Curtis treden ook Green en McBride op als uitvoerend producenten namens hun Rough House Pictures productiemaatschappij. Universal Pictures zal Halloween wereldwijd uitbrengen in samenwerking met Trancas International Films, Blumhouse Productions en Miramax.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
horror
106 minuten
16+
David Gordon Green
Jamie Lee Curtis, Nick Castle, Judy Greer, Will Patton, Omar J. Dorsey, Andi Matichak

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Gerard Duinkerken

Gerard Duinkerken

De film begon voor mijn idee te traag. Je leert in de eerste helft de personages kennen en ziet hoe een gestoord persoon in een monster veranderd. De boogie-man lijkt in de film echt te bestaan. Het gehalte spanning was niet de gehele film aanwezig iets wat de titel wel deed vermoeden. Sommige stukken waren echt voorspelbaar. Een echte halloween klapper vond ik dit niet. Een echte griezel of thriller zeker niet. Voor kinderen niet aan te raden maar een doorgewinterde horror/freakshow liefhebber kan deze film beter ook niet gaan kijken.

De personages zetten hun rollen goed neer maar de film zat niet vol met aanjagende muziek of opbouwende spanning. Een leuke avond uit voor als je alle films gezien hebt zeker. Maar voor mij geen must have.

Judith Bos

Judith Bos

De film is een vervolg op het origineel uit 1978 en dus gemaakt zoals de échte klassieker, maar met de moderne technieken. De hoge credits zijn dan ook vooral omdat de film ook echt aanvoelt als een vervolg en niet als ‘de zoveelste verfilming’. Dat alleen is al moeilijk genoeg om voor elkaar te krijgen en dus de punten zeker waard.

Ondanks de verfilmingen uit 2007 en 2009, voelt deze film een stuk beter om naar te kijken. Dat komt dan ook omdat dit vervolg geen rekening houdt met de gebeurtenissen in de originele sequels en dus ook écht een originele film is. In dat perspectief is het dus zeker een goede film met een unieke kijk op seriemoordenaar Michael Myers.

Maar is het echt een horror? Nee, zo zou ik het niet willen noemen. Hij doet met enkele bloederige beelden en actiescènes zeker de kijkwijzer eer aan, maar voor een fervent horrorliefhebber is deze film niet heel interessant om te zien behalve voor het verhaal. Sommige scènes zijn behoorlijk traaf en voorspellend, wat wel erg afdoet aan het geheel van de film.

Wel gaaf voor de echt Halloween liefhebbers is dat Jamie Lee Curtis, die in de eerste film ook al de rol van Laurie Strode vertolkte, ook in deze film de rol vertolkt. Dat maakt het toch zeker wel een aanwinst voor de originele filmreeks over de familie Strode & Michael Myers.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord