Politiek

Meer toezicht bij IJsbaan & Zwembad Project

Hoogeveen: Donderdagavond vond de raadsvergadering plaats waarin het rapport van de Rekenkamercommissie, over de gang van zaken tot zover, over het project van de IJsbaan annex Zwembad en of het nog haalbare plannen zijn.

Motie van Afkeuring tegen B & W verworpen

Bij de vaststelling van de agenda liep het echter al spaak want het was de bedoeling van het college om naast het rapport ook de toekomstplannen te behandelen, dat werd echter door diverse partijen niet geaccepteerd. Een schorsing volgde en de fractieleiders kwamen bijeen in de B & W kamer. Na een discussie van ruim 45 minuten werd besloten om de toekomstplannen van de agenda te halen.

Het debat over het rapport van de Rekenkamercommissie begon met de mededeling van Inge Oosting (PvdA) dat alle oppositiepartijen aan het einde van de vergadering zouden komen met een motie van afkeuring op de reactie van B & W op het gepresenteerde rapport.

De sfeer in het debat was bij tijd en wijle onvriendelijk, kregelig en respectloos waarbij vooral Gemeentebelangen, PvdA, CDA en de VVD botsten.

Aan het einde van het debat kwam Inge Oosting namens de PvdA, VVD, D66, SGP, SP en GroenLinks, na een korte schorsing, met de Motie van Afkeuring tegen B & W op de manier waarop B & W heeft gereageerd op het rapport van de Rekenkamercommissie waarbij de woorden “Het is ongenuanceerd, onvolledig en onbegrijpelijk” zijn gebruikt.

Na opnieuw een korte schorsing reageerde burgemeester Loohuis namens B & W en gaf aan dat de gebruikte woorden wel te zwaar zijn geweest, er is ‘overreageerd’ omdat we het voelden als een aanval op onze integriteit. Er is echter geen breuk met de Rekenkamercommissie en hij ontraadde de raadsleden deze motie te steunen.

In de besluitvormende deel die na de reactie van de burgemeester volgde stemden om 01.45 uur de coalitiepartijen, zoals te verwachten was, tegen en de voltallige oppositie voor de motie. De uitslag: 13 voor 18 tegen.

Daarna volgde de stemming van een 2e motie, deze werden ingediend door CDA, GB, CU, SP en SGP. De raad vroeg in deze motie op meer controle op het project. De motie werd aangenomen met 28 voor en 3 tegen.

Gerelateerd bericht:

Loohuis over ijsbaan-rapport: “Het is ongenuanceerd, onvolledig en onbegrijpelijk”

3 gedachten over “Meer toezicht bij IJsbaan & Zwembad Project

  • Maar een besluit is nu weer niet genomen?! Man zet toch eens door en maak een beslissing, anders word het nooit gehaald!!!

  • Dit is echt een bodemloos prestige project van enkele Hoogeveense politici. Na enkele jaren komen er straks allerlei financiële lijken uit de kast (zie De Tamboer), het wordt nu te mooi voorgespiegeld, met gevoelens gebaseerd op nostalgie. Bovendien, als de entreeprijs te hoog moet worden om het financieel dekkend te maken, gaat er geen Hoogevener meer schaatsen, laat staan daar iets consumeren in de kantine. Schaatsen is bovendien ook niet echt meer “hip”, een paar keer en dan is de lol er wel af voor velen. Dat zie je bij de natuurijsbaan nu al, de eerste dagen druk, hierna niet veel meer te doen op de ijsbaan.

  • Behoort een burgemeester in funtie niet neutraal te zijn… is volgens mij al de 2e keer dat deze meneer voorzitter/burgemeester een stemadvies heeft afgegeven?

    Verder zeg ik… alle plannen de kliko in en een motie van wantrouwen indienen… reden, onbehoorlijk bestuur… ach is dat jammer, wij als burgers kunnen geen motie van wantrouwen indienen…

    Er is geen enkel bedrijf die zulke escapades kan uitvoeren zonder op voorhand al failliet te zijn

Geef een reactie