Succesvolle verwenmiddag voor borstkankerpatiënten

Hoogeveen: Op woensdag 31 oktober organiseerde het Mammacentrum van Treant Zorggroep een verwenmiddag voor (ex-)borstkankerpatiënten in het kader van oktober – borstkankermaand. Ruim twintig vrouwen genoten van deze middag, die in het teken stond van ontspanning, verzorging en creativiteit.

Voor de deelnemers was er een uitgebreid programma: een mooie ketting maken, schilderen met ecoline, je nagels laten verzorgen en voorzien van een mooie lak, je rug en schouders laten masseren. En ook je voeten laten masseren behoorde tot de mogelijkheden. De aanwezige vrouwen konden zich ook laten informeren over passende lingerie en borstprotheses.

Ontspannen sfeer

Patiënten en ex-patiënten zijn enthousiast: ‘Wat een gezellige en verrassende middag. Ik heb van de massages genoten. We zijn echt in de watten gelegd. Ook is het fijn dat we – als lotgenoten – elkaar met een half woord begrijpen.’ Barbara Teufl, verpleegkundig consulent: ‘Dat is ook precies de reden waarom we deze middag hebben georganiseerd. Bij het Mammacentrum vinden we persoonlijke aandacht erg belangrijk. Niet alleen in de spreek- of onderzoekskamer, maar ook in de vorm van een verwenmiddag. Bijkomende voordelen zijn de lotgenotencontacten en de kennis- en ervaringsuitwisselingen die zo’n verwenmiddag ook weer met zich meebrengen.’

Mammacentrum

Het Mammacentrum van Treant Zorggroep is hét borstkankercentrum van Noord-Nederland als het gaat om eendagsdiagnostiek, state-of-the-art behandelmethoden én persoonlijke aandacht. Patiënten kunnen na verwijzing elke werkdag terecht. Daarnaast is ook academische kennis in huis aanwezig. Kortom, het gespecialiseerde en multidisciplinaire borstkankerteam van Treant staat elke dag klaar om de best mogelijke zorg te leveren.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord