Algemeen

Stadsbus de Bij heeft vanaf 5 november een nieuwe dienstregeling

Hoogeveen – Sinds augustus rijdt de vertrouwde gele stadsbus De Bij weer door de straten. De eerste reacties zijn positief: comfortabel en herkenbaar. Ondertussen zit men bij De Bij niet stil. Vanaf 5 november rijdt de stadsbus volgens een nieuwe dienstregeling.

De Bij blijft rijden op zondag, maar er wordt een bus minder ingezet. Reden is dat er minder reizigers gebruik maken van De Bij op zondag. Een bus minder inzetten, kan door de lijnen Krakeel en Wolfsbos samen te voegen, zoals al gebruikelijk is tijdens feestdagen. Dat betekent dat de bus ieder uur een ronde rijdt vanaf het station via lijn Wolfsbos en dan teruggaat naar het station vanaf De Grote Beer via lijn Krakeel.
Op zondag vervallen lijn Station richting Krakeel en lijn Wolfsbos richting station vervallen. Voor lijn De Weide verandert er niets.
Er is een nieuwe halte bijgekomen. Op de lijn Krakeel vanaf het Winkelcentrum De Grote Beer naar het station stopt de stadsbus voortaan ook bij het zwembad De Dolfijn.

Zwemmen of koffie drinken bij de Lekkernij

Tot en met 2 december krijgt iedere reiziger bij aanschaf van een eurokaartje een consumptiebon. Deze is in te leveren bij De Lekkernij voor koffie of thee met iets lekkers of voor korting op de entree bij zwembad De Dolfijn. Bonnen zijn in te leveren tot en met 5 december.
Wethouder Erwin Slomp reed onlangs mee om het reizen met De Bij te ervaren. ´De Bij is zoveel meer dan alleen een vervoersmiddel. Voor sommigen – vooral voor de oudere reiziger – is De Bij hèt middel om veilig de deur uit te komen en zo deel te nemen aan verschillende sociale activiteiten. Op deze manier draagt De Bij actief bij aan het bestrijden van eenzaamheid.
Daarnaast is De Bij ook echt van iedereen! Voor een euro kan je de stad in, naar het station, of waar dan ook naar toe. En dat blijft zo!´

Geef een reactie