Algemeen

Belevingsbos Noordscheschut doet mee aan de Natuurwerkdag

Noordscheschut – zaterdag 3 november organiseert werkgroep Belevingsbos Noordscheschut een Natuurwerkdag. Deze natuurwerkdag is een onderdeel van de nationale natuurwerkdag die door heel Nederland wordt gehouden.

De vrijwilligers gaan kleine werkzaamheden uitvoeren in het bos zoals snoeien van struiken bij de ‘Kikkerpoel”. Deze vijver zit verstopt in een deel van het bos en is een belangrijke voedselbron voor insecten en vogels maar dat nam heel erg af door dat de vijver dreigende dicht te groeien met stuiken en bomen.
Wat er gesnoeid wordt  deels in rillen aanlegd. Rillen zijn allemaal takken bij elkaar op een hoop gelegd waar de vogels en egels in de winter veilig kunnen verblijven en in de zomer nestjes kunnen maken.
Van groot tot klein kan en mag meehelpen a.s. zaterdag in het bos. Ook is er een kinderactiviteit. Van 09:00 – 13:00 uur is iedereen welkom, al is het maar voor een dik uurtje, vele handen helpen 🙂  Bij Boules Doar aan de Meester Kosterweg kunnen vrijwilligers terecht voor een kopje koffie/thee enz en voor het middageten is er sponsoring  door de ondernemersvereniging. Materiaal voor de werkzaamheden is aanwezig.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: