HZVV wint in MAC³PARK stadion

Jorn Schonewille

Zwolle – HZVV heeft gisteravond een oefenwedstrijd in het MAC³PARK stadion met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle JO19-1. In de laatste minuut van de wedstrijd was het Milan Ronkes die de wedstrijd besliste in het voordeel van de ploeg uit Hoogeveen.

In het regenachtige Zwolle hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar waren de meeste kansen voor de ploeg van trainer Gert van Duinen. Doelpogingen van Manusiwa, Ballast, Ronkes en Ten Brinke lieten echter het net van de Zwollenaren niet bollen, waardoor men met 0-0 ging rusten.

Na rust bracht trainer Gert van Duinen veel verse krachten in het veld, maar zij slaagden er niet in om veel gevaar te stichten. Lang leek het duel tussen HZVV en de Zwollenaren, die momenteel de achtste plaats bezetten in de eerste divisie, onbeslist te eindigen. In de laatste minuut van de wedstrijd was het echter Milan Ronkes die een voorzet van officieus debutant Mats Hoogeveen achter de doelman schoot, waardoor de Hoogeveners de overwinning mee naar huis namen.

Aankomende zaterdag om 15:00 speelt HZVV, koploper in de eerste klasse E, de topper tegen Drachtster Boys. De Friezen bezetten momenteel de tweede plaats, maar kunnen bij winst op gelijke hoogte komen met HZVV.