HODO komt aanvallend tekort tegen Sweel

Hollandscheveld – HODO heeft in de strijd om de koppositie in de 4e klasse slechte zaken gedaan in de wedstrijd tegen Sweel. Een 0-1 nederlaag houdt in dat de Hollandschevelders, na de nederlaag tegen Pesse van vorige week, opnieuw dure punten lieten liggen.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren de verwachtingen nog hoopgevend. Een nagenoeg complete en fitte selectie hield in dat trainer Blom keuzes kon en moest maken in zijn opstelling. Dit luxe probleem voor de trainer hield in dat Dennis van Veen en Timon Smeding genoegen moesten nemen met een plaats op de reservebank, Stefan Kikkert en Jorny Otten begonnen daarom in de basis. HODO begon prima tegen het verdedigend ingestelde Sweel en de aanvalsgolf van HODO zou volgens de HODO supporters toch zeker een goal moeten opleveren. Toen de HODO storm weer wat was geluwd was het Sweel dat langzaamaan uit haar schulp kroop en de eerste speldenprik van de gasten leverde zelfs een goal op die terecht werd afgekeurd wegens buitenspel. HODO ging met frisse moed op zoek naar de openingsgoal maar ook deze middag ging de aloude voetbalwijsheid weer op. Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dit meestal wel, dit gebeurde dan ook. In de 37e minuut werd er door scheidsrechter Vree Egberts nogal gemakkelijk naar de strafschopstip gewezen na een verdedigende actie van Glen Kikkert. Het kadootje werd met alle plezier uitgepakt door Richard Speelman die de strafschop beheerst benutte. De 0-1 achterstand hield in dat HODO weer achter de feiten aanliep en dat Sweel kon loeren op de spaarzame counter. Met de 0-1 ruststand werden de kleedkamers opgezocht door beide teams. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, Sweel counterde er lustig op los en een onmachtig HODO ging op zoek naar de gelijkmaker. Het scoren van doelpunten blijft echter een manco bij HODO, toen Dave Padding ook nog geblesseerd het veld moest verlaten werden de aanvallende impulsen van HODO steeds spaarzamer. Toen de scheidsrechter na 90 minuten een einde maakte aan de wedstrijd bleek dat de koplopers Pesse en Titan deze speelronde geen fouten hadden gemaakt en dus in punten uit zijn gelopen op HODO. Trainer Blom en zijn technische staf zullen deze week de ploeg weer moeten klaarstomen voor de volgende opponent. Het op de 2e plaats staande Titan zal volgende week zondag de tegenstander zijn.

Man van de wedstrijd: Marcel Pol.