HZVV sterkste in derby tegen Hollandscheveld

Hollandscheveld – afgelopen weekend stond de derby in de tweede klasse C op het programma. De Oranje-zwarte dames van Hollandscheveld ontvingen op sportpark de Oosthoek de Rood-witte dames van HZVV. Beide teams kennen een vergelijkbare start van het seizoen. Beide teams zijn namelijk wisselvallig en enigszins teleurstellend aan het seizoen begonnen, hierdoor zijn beide clubs in de onderste regionen van het klassement terug te vinden. Maar doordat in deze poule alles nog redelijk dicht bi elkaar staat, kan de winnaar van de derby goede zaken doen en hoger op de ranglijst eindigen.

Vanaf de aftrap was het duidelijk dat de dames van HZVV voor niets minder dan de winst waren gekomen. Ze zette vroeg druk en jaagde de bal fel af. Hollandscheveld had hier duidelijk moeite mee, maar wisten de Hoogeveners buiten de zestien te houden. Na 9 minuten spelen wisten zij zelfs de score te openen nadat de scheidsrechter een handsbal constateerde in het strafschopgebied van HZVV. De penalty die daaruit volgde werd hard ingeschoten en daarmee kwamen de dames van coach Jaap Snippe op voorsprong.

In de minuten die volgde bleef het spelbeeld echter ongewijzigd. Marco de Jonge bleef zijn dames naar voren sturen en met goed combinerend voetbal wisten zij Hollandscheveld goed onder druk te zetten. Echter kwamen ze niet in scoringspositie. De eerste echte grote kans deed zich pas voor in de zesentwintigste minuut toen de bal vanuit een corner op de lat werd gekopt. Een paar minuten later was het echter wel raak. Een schot van HZVV was net niet houdbaar voor Anna-Joelle Stadman, waardoor de 1-1 op het scorebord verscheen. Twee minuten later werd met een schitterend doelpunt ook de 1-2 genoteerd. Het middenveld van HZVV kreeg iets te veel ruimte en doordat de keeper van Hollandscheveld iets te ver uit haar doel stond, kon er vanaf het middenveld een schot geplaatst worden die over de keeper in het doel vloog.

De tweede helft leek even op een identieke wijze te starten, een overtreding van HZVV zorgde ervoor dat Hollandscheveld op de rand van het strafschop gebied een vrije trap mocht nemen. Het schot dat volgde werd echter gekeerd. Net als in de eerste helft wist HZVV het beste spel te presenteren, maar de kansen die zij creëerden mistte precisie en daardoor bleef Hollandscheveld geloven in een goede afloop. Maar aan deze hoop kwam tien minuten voor tijd een einde toen HZVV de 1-3 wist binnen te koppen. Gezien de schaarse kansen van Hollandscheveld was hiermee de wedstrijd wel gespeeld. Toch was dit nog niet de eindstand. Want in de laatste minuut wisten de Rood-witte dames ook nog de 1-4 te noteren. Door de winst van HZVV, staan de Hoogeveners nu twee punten boven Hollandscheveld.