Eerste driepunter voor Noordscheschut tegen Broekster Boys

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut in de thuiswedstrijd tegen Broekster Boys de eerste overwinning van het seizoen behaald. Het onderlinge treffen, in de onderste regionen van de 1e Klasse E, was een duel der inzet, strijd en passie. Voetballend gezien hield het niet over, maar daar maalde na het laatste fluitsignaal niemand om. Voor de derde maal op rij kon de equipe van oefenmeester Marc van Meel punten bijschrijven aan het totaal.

Voorafgaand aan de wedstrijd wist de thuisploeg wat men te doen stond. Drie punten pakken tegen naaste concurrent Broekster Boys, om de aansluiting met de overige teams in de staart van de 1e Klasse E te behouden. Noordscheschut begon gretig aan de wedstrijd en nam vanaf het beginsignaal de touwtjes stevig in handen. In de 7e minuut mocht Melvin Mol aanleggen voor een vrije trap, zijn inzet werd echter via de muur tot corner verwerkt. Vier minuten later was het bij de tweede echte doelpoging wel raak. Een afgemeten dieptepass van Roy Hooijer viel over de verdediging van de gasten en belandde voor de voeten van Nick Koster. Koster bracht het leer onder controle en gaf de sluitpost, met een snoeiharde pegel in de korte hoek, het nakijken, 1 – 0. Na deze treffer bleef de thuisploeg de boventoon voeren. Van Meel dirigeerde zijn manschappen hartstochtelijk naar voren, met de opdracht om de opponent vroegtijdig onder druk te zetten. Binnen de lijnen werd dit spoedig opgepakt en kwam men enkele malen dicht bij een tweede treffer. Eerst werd een schot van Lauren Lanning vroegtijdig in de kiem gesmoord. En een kopbal van Rijnald Vos miste de nodige kracht om de keeper te verschalken. Toch sloeg, na de gedreven en voortvarende start, in de 26e minuut het noodlot toe. Bij de eerste de beste tegenaanval voor de gasten was het meteen raak. De laatste linie van Noordscheschut liet zich verrassen met een steekpass en oog in oog met Wiebe Zinger werd dankbaar gebruik gemaakt van deze geboden mogelijkheid, 1 – 1. Geheel tegen de verhoudingen in, maar Noordscheschut kon weer opnieuw beginnen. Zoals zo vaak dit nog prille seizoen, rechtte men na deze tegenslag de rug. Binnen enkele minuten waren Leon Vlietstra met een kopbal, en Koster met een individuele actie dichtbij een nieuwe voorsprong. Beide heren vonden echter de keeper op hun weg. Ook een snoeiharde pegel van Danny Bouwman vond niet het gewenste resultaat, maar werd vroegtijdig op geblokt. Op slag van rust was er echter toch loon naar werken. De ijverige Mol ontving het speeltuig op de linkerflank, trok met het leer aan de voet naar binnen en deponeerde deze op weergaloze wijze in de verre hoek, 2 – 1. Een heerlijke en welverdiende opsteker voor de thuisploeg, op een uitstekend moment, op slag van rust.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld. Het voetbal niet hoogstaand, maar de echte wil om te winnen spatte er vanaf bij de thuisploeg. Met Rick Veldman voor de lichtgeblesseerde Bouwman ging Noordscheschut op dezelfde voet verder. Een vrije bal van Lanning scheerde rakelings over de deklat. En een inzet van Koster, na goed voorbereidend werk van Mol, verdween enkele centimeters voorlangs. Na een uur spelen was Vlietstra dicht bij een treffer. Na een voorzet van Jos Kroezen probeerde Vlietstra met zijn hak de keeper te verschalken, deze poging miste echter de nodige kracht. Enkele minuten later was het opnieuw Mol die Koster in stelling bracht. Maar de kopbal van Koster, van dichtbij, kon met een uiterste krachtsinspanning van de keeper voor de doellijn worden gekeerd. In de absolute slotfase probeerde Broekster Boys nog wel een gelijkmaker te produceren, maar men was simpelweg niet bij machte om de dapper en fier strijdende Schutters het vuur aan de schenen te leggen. Verder dan een vrije trap, die boven Zinger de bovenkant van de lat toucheerde, kwam men niet, zodoende stapte Noordscheschut als terechte winnaar van het veld.

Volgende week wacht Noordscheschut de uitwedstrijd tegen PKC ’83, een nieuwe missie in de sterk bezette 1e Klasse E.

Man van de wedstrijd: Melvin Mol.

© foto: Schonewillefotografie