HZVV wint ook in Bedum

Bedum/Hoogeveen: Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd naar Bedum SV op het programma voor HZVV, de trotse koploper in de 1e Klasse E van het zaterdagvoetbal. Zaak was om geen punten te verspelen in de aanloop naar de wedstrijd van volgende week, thuis tegen Drachtster Boys waarbij een periodetitel op het spel staat.

HZVV had in Bedum in de eerste helft tegenslag er moest al snel een tweetal spelers gewisseld worden met blessures. In de 8e minuut moest Romano Djababoe het veld verlaten en 10 minuten volgde Luke Millar. Een opsteker kwam snel toen in de 20e minuut Yoran Popovic scoorde met het hoofd. De 0-1 werd tevens de ruststand.

Na de start van de tweede helft werd de wedstrijd bijna beslist in het voordeel van de Hoogeveners maar het schot van (invaller) Kelly Fernando João ging tegen de paal. Een kwartiertje voor tijd scoorde de thuisploeg de gelijkmaker en de supporters hoopten op meer in het laatste kwartier. Maar de supporters van Bedum werden teleurgesteld want het waren de bezoekers die de wedstrijd naar zich toetrokken. Milan Ronkes en Lorenzo Valente bepaalden de eindstand op 1-3 en dat betekende weer 3 punten. De volle buit over 6 wedstrijden.

Periodetitel:

Volgende week speelt HZVV om 15.00 uur thuis de topper tegen Drachtster Boys dat op 3 punten achterstand volgt. Op het spel staan naast de punten ook de eerste periodetitel die vroegtijdig kan worden binnengehaald bij winst. De eerste periode gaat over 8 wedstrijden.