Hoogeveen loopt schade op in aanloop naar kraker tegen SC Elim

HARDENBERG – In aanloop naar kraker van volgende week tegen SC Elim liep Hoogeveen zaterdag tegen duur puntverlies op. In Hardenberg kwam men tegen Hardenberg’85 niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Het gat met Elim groeide hierdoor naar vijf punten, waardoor de druk er volgende week bij Hoogeveen vol op zal staan.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen SC Elim leeft enorm aan beide kanten. Het belooft dan ook weer een enorme happening te worden. Elim zal echter met veel zelfvertrouwen afreizen naar Hoogeveen met in het achterhoofd dat men een enorme dreun kan uitdelen in de strijd om het kampioenschap. Bij winst groeit het gat met Hoogeveen immers naar acht punten.

KATER WAS GROOT
De kater was zaterdag bij Hoogeveen na afloop van het doelpuntloze gelijkspel tegen Hardenberg’85 dan ook groot. Men had natuurlijk graag de marge op drie punten gehouden. De ploeg van trainer Edward Sabandar zit echter in een mindere fase, ondanks dat men al vier wedstrijden op rij achterin de nul weet te houden. Het ontbreekt met name op het middenveld momenteel aan creativiteit. Het flitsende spel dat de ploeg kan spelen blijft de laatste wedstrijden dan ook achterwege.
Tegenstander Hardenberg streed vorig seizoen nog met Hoogeveen om de bovenste plaatsen, maar wacht nu nog op de eerste overwinning. Met name het gemis van Rick Broek laat zich voelen. De goalgetter is waarschijnlijk het hele seizoen uitgeschakeld. Daar kwam ook nog eens bij dat oud-Hoogevener Ruben Peltjes tijdens de training geblesseerd raakte.

AANVALLENDE POTENTIES
Op het veld lieten beiden ploegen zien aanvallende potenties te hebben. De beginfase was ook nog wel aardig. Zo voorkwam doelman Raymon Slot dat Rick Koelman kon scoren. Hoogeveen kwam er zo nu en dan ook dreigend uit. Daarna zakte het spelpeil echter steeds verder weg met de tweede helft als dieptepunt. Slechts drie mogelijkheden vielen er in het tweede bedrijf te noteren. Alle drie waren voor Hoogeveen, maar leverden uiteindelijk niets op.
Hardenberg’85 – Hoogeveen zaterdag: 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Johan Wenting. Gele kaart: Damian Dissel (Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Slot, Ruben de Haas, Linthorst, Santing, Roy Strijker, Vreeling, Hartman, Leepel, Mitchel Strijker, Jesse de Haas (Stenvert), Dissel (Seinen).
Man van de wedstrijd: Saroney Vreeling

 

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman

Deel dit bericht!

Geef een antwoord