Regionieuws Hoogeveen gaat officieel van start!

Hoogeveen – Regiohoogeveen.nl is vanaf vandaag niet meer, een Hoogeveens icoon dat strijdend ten onder is gegaan. Een aantal vrijwilligers hebben hun hoofden bij elkaar gestoken om een opvolgende website te realiseren. Vanaf vandaag, 1 mei 2018, gaat deze website van Regionieuws Hoogeveen officieel van start! In dit persbericht komt onder andere voorbij welke functies de website bevatten, zodat u gelijk weet hoe u, met ons, weer goed op de hoogte blijft van het regionale nieuws.

Regionieuws Hoogeveen heeft in het beginsel hetzelfde doel als Regiohoogeveen.nl de afgelopen 15 jaar voor ogen had. De inwoners van de gemeente Hoogeveen op de hoogte houden van actueel lokaal nieuws. Maar daarnaast willen we ook vooruitstrevend werken en ruimte geven voor úw mening!

 

Tip de redactie

Via de “tip de redactie” knop in de header van de website, kunt u ons op de hoogte stellen van nieuws of vragen en opmerkingen door te geven. Natuurlijk bent u ook via dit formulier welkom om ideeën in te sturen om de website wellicht nog verder uit te breiden. Zo kunt u zélf meewerken aan een fijne, actuele nieuwssite die voor u relevant is en blijft.

Account maken of inloggen via Facebook

Het is op onze website ook mogelijk om een eigen account te maken of in te loggen via Facebook. Dit om bijvoorbeeld berichten te liken en te delen, maar ook om reacties te kunnen plaatsen. Een account maken kan door op een artikel te klikken en naar beneden te scrollen. U komt dan in het reactiedeel, waar u gevraagd wordt om in te loggen. U krijgt een pagina te zien die vraagt om uw gebruikersnaam en wachtwoord, dit is normaal het gedeelte om in te loggen. Onder dit deel staat de link om te registreren. Alles wat hiervoor nodig is, is uw naam en e-mailadres. U zult na het registreren eerst uw e-mailadres moeten verifiëren, houdt hiervoor uw inbox in de gaten. Eenmaal geverifieerd, kunt u via dezelfde manier inloggen op WordPress en via het gebruikersprofiel uw wachtwoord, avatar en openbaar gebruikersnaam aanpassen. Komt u er niet uit? Stuur een mailtje naar redactie@websitehoogeveen.nl met uw voornaam, achternaam, gebruikersnaam en e-mailadres. Wij kunnen met deze gegevens gemakkelijk een account voor u aanmaken. Voor gebruik van deze gegevens binnen Regionieuws Hoogeveen, verwijzen wij naar ons Privacy reglement.

Via Facebook kunt u op de hoofdpagina aan de onderkant van de sidebar al inloggen op de website, zonder dat u een account hoeft aan te maken. Door hier in te loggen, kunt u ook op de artikelen reageren. u dient dan wel op het kopje “Facebook comments” te klikken, omdat deze reacties apart van de reacties op de website worden vermeldt.

Reacties

Er wordt natuurlijk van reaguurders verwacht dat zij zich aan de Algemene voorwaarden houden, zodat we met zijn allen een fijne sfeer behouden. Er wordt streng gefilterd op deze website, waardoor berichten die niet aan de “nettiquette” voldoen, in de moderatiewachtrij worden geplaatst óf direct in de prullenbak belanden. Een veelvuldige overtreding van deze regels kan een permanente ban opleveren, waarbij u in zijn geheel niet meer kunt reageren. Desondanks, hopen we dat de reacties ook een mogelijkheid bieden om uw mening te geven en mee te praten over wat er actueel in de gemeente Hoogeveen speelt.

Columns

Lijkt het u leuk om uw mening te geven in een eigen column over bijvoorbeeld de politiek, natuur & milieu, sport of misschien iets totaal anders wat van belang kan zijn voor andere Hoogeveners? Wij geven de mogelijkheid om dit waar te maken, hetzij via mailcontact of met een eigen schrijversaccount. Bavo en Netelsap zijn twee columnisten, elk met een volledig eigen kijk op de Hoogeveense politiek, die hier gebruik van maken.

Evenementen

Ook heeft Regionieuws Hoogeveen een interactief evenementenkalender. Hierin staan de aankomende evenementen vermeldt met prijs en locatie. Ook is het mogelijk om uw eigen evenement aan te melden voor de kalender middels een contactformulier. Deze wordt gecontroleerd en geplaatst en het is mogelijk dat wij op uw inzending reageren om wellicht een artikel te schrijven en foto’s te maken. Een mooie manier voor u om uw evenement te promoten, voor ons om een leuk artikel te plaatsen en voor de bezoekers van de website om evenementen te volgen.

Samenwerkingen

Ook na de doorstart, mag Regionieuws Hoogeveen blijven samenwerken met een aantal bedrijven in de gemeente Hoogeveen. Zoals vanouds blijft Theater De Tamboer haar persberichten sturen en zullen wij als verslaggevers regelmatig aanwezig zijn bij optredens en evenementen. Ook Amivedi, Treant Zorggroep, VV Hoogeveen, RSG Wolfsbos, Stichting Welzijnswerk Hoogeveen, De Tamboerpassage, KV Elko, Bibliotheek Hoogeveen, Scala Centrum voor de Kunsten en enkele andere instellingen hebben de weg naar Regionieuws Hoogeveen gevonden. Radio Hoogeveen heeft laten weten ook graag samen te werken en enkele andere samenwerkingen wordt nog naar gekeken. Ook het politieke nieuws met de partijen uit Hoogeveen wil Regionieuws Hoogeveen weer gaan oppakken.

Natuurlijk kijken we graag uit naar nog meer bedrijven of instellingen om mee samen te werken. Mail ons of neem contact op met de redactie via het contactformulier.

3 gedachten over “Regionieuws Hoogeveen gaat officieel van start!

Geef een reactie