Prostaatkankerzorg in de hoofdrol bij Treant in november

Hoogeveen – November is movember! Dé maand waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen. Treant Zorggroep besteedt in november aandacht aan prostaatkanker met het symposium ‘Prostaatkankerzorg in de regio’ voor huisartsen en de publiekslezing ‘Prostaatkanker’ voor patiënten en overige geïnteresseerden.

Tijdens zowel het symposium als de publiekslezing komen onderwerpen zoals de robot geassisteerde verwijdering van de prostaat, radiotherapie en behandelingen bij uitgezaaide prostaatkanker aan bod. Ook is de Prostaatkankerstichting beide avonden aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Aandacht voor prostaatkanker
‘Prostaatkanker komt veel voor. Het is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen ouder dan 45 jaar,’ vertelt Peter Kleingeld, uroloog en medisch manager Urologie bij Treant. ‘Het is daarom ook ontzettend belangrijk dat we veel aandacht besteden aan deze ziekte en de behandelingsmogelijkheden ervan. Ik nodig bij deze dan ook de huisartsen uit voor het symposium en de patiënten voor de publiekslezing’.

Treant maakt onderdeel uit van Prostaatcentrum Noord Nederland en organiseert in samenwerking met de andere deelnemende ziekenhuizen (WZA, UMCG, OZG en Saxenburgh Groep) deze twee bijeenkomsten waarin prostaatkanker centraal staat. Verder publiceert Treant deze maand verhalen van patiënten die met prostaatkanker te maken hebben gehad en geeft de vakgroep Urologie de volgers op Instagram een kijkje achter de schermen tijdens hun werkweek.

Aanmelden

Publiekslezing voor patiënten en overige geïnteresseerden
De publiekslezing vindt plaats op donderdag 22 november van 18.30 tot 20.30 uur in Hotel-Restaurant Ruyghe Venne, Beilerstraat 24a in Westerbork. Aanmelden kan via www.treant.nl/publiekslezing.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord