Sport

7e Eflandenrun krijgt nieuw startnummer en gaat door

Hoogeveen – Hoogeveen – Het was de laatste jaren al een begrip geworden in Hoogeveen, de Erflandenrun. Tot spijt van veel hardloopfans berichte het bestuur van de Erflandenrun eerder dit jaar dat editie 2018 de laatste zou zijn.

Stichting Erflandenrun opgericht

Dit omdat het  evenement voor Activiteiten Commissie Erflanden te groot is en voor het nieuwe bestuur gewoon niet haalbaar is op organisatorische vlak. Het koste heel veel tijd en energie om dit evenement goed te laten verlopen. Die tijd en energie wilde het bestuur graag anders besteden en indelen.

7e editie Erflandenrun start 8 mei 2019
Maar nu is er een groep bewoners uit de wijk Erflanden die de koppen bij elkaar heeft gestoken en zij hebben de Stichting Erflandenrun opgericht. In samenwerking met de Smederijen van Hoogeveen gaan zij op 8 mei 2019 de 7de Erflandenrun organiseren. Goed nieuws dus voor vele hardlopers die het jammer vonden dat deze mooie run niet meer zou plaats vinden.
Wat al wel wordt gewijzigd is het weeknummer, voorgaande edities viel de Erflandenrun altijd op de 3de woensdag in mei, dit wordt vanaf 2019 de 2de woensdag in mei.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: