27 oktober: Nacht van de nacht

Hoogeveen – Doet u ook het licht uit tijdens de Nacht van de Nacht? Op 27 oktober organiseren de Natuur en Milieufederaties de Nacht van de Nacht. Tijdens deze nacht wordt iedereen opgeroepen het licht uit te doen en te genieten van de schoonheid van de nacht.

Ook in Drenthe zijn verschillende activiteiten gepland. Met bijvoorbeeld een nachtelijke treinrit door het Griendtsveennatuurgebied of een diner bij kaarslicht in Abdij de Westerburcht, kunt u ook in Drenthe genieten van de nacht.

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Vanuit de ruimte gezien licht Europa enorm op en binnen Europa zijn België en Nederland het meest verlicht. Door spaarzamer en
slimmer te verlichten kan veel geld en energie bespaard worden. Veel reclameverlichting blijft de hele nacht branden en parkeerplaatsen en wegen hoeven niet de hele nacht verlicht te worden als er nauwelijks iemand gebruik van maakt. Kijk op www.nachtvandenacht.nl om te zien waar bij u in de buurt activiteiten zijn.

Deel dit bericht!

Een gedachte over “27 oktober: Nacht van de nacht

  • 25 oktober 2018 om 08:20
    Permalink

    “parkeerplaatsen en wegen hoeven niet de hele nacht verlicht te worden” dit is destijds gedaan tegen criminaliteit, als men hier de verlichting uit doet zal het weer veel meer gaan toenemen en groter worden

Geef een antwoord