Jonge gewelddadige en gewapende woningovervaller uit op geld

Assen/Hoogeveen: Bij een pro-formazitting in Assen is een 16-jarige overvaller, een inwoner van Elim, beschuldigd van een 4-tal gewapende overvallen bij voornamelijk bejaarde bewoners en een tasjesroof. Hij dreigde met een mes en schroomde niet om geweld te gebruiken.

De jongen is verdachte van de woningoverval aan de Jacob van Riemsdijkstraat in Hardenberg op 13 februari, op 5 maart aan de Da Costastraat in Hoogeveen, op 12 maart aan de Wolgrasstraat in Hollandscheveld en op 14 juni aan het Zuideropgaande eveneens in Hollandscheveld. Bij een tasjesroof in Hoogeveen sloeg hij op een bijzondere laffe manier toe door het slachtoffer in het gezicht te schoppen toen de vrouw haar tas niet wilde loslaten. Bij één van die overvallen gebruikte hij ook geweld door een vrouw in haar gezicht te schoppen nadat deze tegen de grond was gewerkt. De vrouw eist een schadevergoeding van ruim € 1200,- euro.

Sinds zijn arrestatie, eind juli 2018, zit de verdachte in jeugddetentie. De zaak staat op de rol voor 13 december 2018  en zal achter gesloten deuren worden behandeld vanwege zijn leeftijd.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord