Halloween weekend in Hoogeveen met aanpassingen na bezwaren

Hoogeveen -Door tientallen bezwaren die bij zowel Stichting Centrum Management en de gemeente Hoogeveen binnen zijn gekomen, zijn de Halloween-activiteiten die aankomend weekend in het centrum van Hoogeveen worden gehouden, aangepast.

tweetal activiteiten worden verplaatst

De bezwaren die ingediend zijn hebben over het algemeen te maken met de Christelijke overtuiging. Wat naar boven komt is dat het een heidens feest zou zijn. Maar ook wordt aangekaart dat de activiteiten asielzoekers mogelijk kunnen herinneren aan gruwelijkheden waarmee zij zijn geconfronteerd in hun eigen land.

Al enkele jaren wordt Halloween gevierd in het centrum van Hoogeveen. Omdat het een succes is werd besloten de activiteiten dit jaar uit te breiden. Om tegemoet te komen aan de bezwaarmakers, en respect,  is besloten om een tweetal activiteiten te verplaatsen naar een tent of ander plaats op de Hoofdstraat. Het gaat hier om de ”heksenkring” en ”haunted hause”

De vrijdagavond, wat vooral gericht is op de jeugd van 12 tot en met 18 jaar is griezelig. Op het Jonkheer de Jongeplein wordt een Haunted House neergezet in legertenten. “Dit spookhuis met guillotine is voor 12+ en serieus eng. Deze valbijl werd in de Franse Revolutie gebruikt om mensen op een snelle manier te onthoofden. Bij De Tas (Hoofdstraat-Noord) is een heksenkring en een houtstapel. Van 20.30 uur tot 22.00 uur kan men op de kruising Grote Kerkstraat/Hoofdstraat meedoen aan een dance clinic onder leiding van Tresor Dance Center Hoogeveen op de muziek van Michael Jackson’s Thriller.

Ook op zaterdag en zondag zijn er Halloweenactiviteiten, maar dan vooral gericht op kinderen en daarom heel wat minder eng. Locatie is : Centrum Hoogeveen Datum: 26, 27 en 28 oktober. Tijd: 18.00 tot 22.00 uur/11.00 – 16.00 uur/13.00 – 17.00 uur

Deel dit bericht!

4 gedachten over “Halloween weekend in Hoogeveen met aanpassingen na bezwaren

 • 25 oktober 2018 om 13:25
  Permalink

  Jammer dat een niet Nederlandse traditie zo wordt gepromoot terwijl een oer-Nederlandse traditie (Zwarte Piet) volgens een groep schreeuwers moet worden aangepast.
  Gelukkig doet Hoogeveen (nog) niet mee aan die gekte maar onarmen wel deze buitenlandse traditie wat voor kinderen veel traumatischer is.

 • 25 oktober 2018 om 14:17
  Permalink

  Halloween een heidens feest? Je wilt niet weten hoeveel dingen in het Christelijke geloof opgenomen zijn die hun oorsprong vinden in een heidense religie.

Geef een antwoord