HODO brengt te weinig tegen Pesse

Pesse – Voor HODO stond de derby tegen Pesse op het programma. Op het prachtige sportcomplex de Marke had Pesse de omschrijving van een derby beter gelezen dan HODO.

Met veel inzet en strijd werd er druk gezet op de laatste lijn van HODO. De Hollandschevelders begonnen veel te tam aan de wedstrijd en het was Pesse dat in die beginfase het betere van het spel had. Dit leidde echter niet tot grote kansen en gaandeweg de eerste helft kreeg HODO iets meer grip op de wedstrijd. Balverlies van HODO leidde in de 36e minuut echter tot een achterstand, Remmert Verbrugge vond met een mooie pass aanvoerder Erwin Strijker en deze omspeelde doelman Marcel Pol en kon zodoende de 1-0 aantekenen. Echt grote kansen waren er verder niet voor beide partijen, HODO was nog het dichtst bij een doelpunt, maar het schot van Timon Smeding trof geen doel.

Na de rust was er echter een compleet ander HODO te zien, de ploeg was duidelijk de bovenliggende partij en via invaller Stefan Kikkert werd het 1-1. Even later ging Dave Padding alleen op avontuur in het 16 meter gebied, maar de balverliefde spits ging voor eigen succes en schoot de bal over het doel. Pesse hanteerde nu alleen nog maar de lange bal om onder de HODO druk uit te komen. Toch kreeg HODO nog een forse domper te verwerken, in de 81e minuut verspeelde Paul Baldé de bal aan Remmert Verbrugge en de spits schoof de bal beheerst in de verre hoek en dit betekende de 2-1 voorsprong voor Pesse. Even later mocht Baldé van geluk spreken dat zijn wilde charge slechts bestraft werd met geel door scheidsrechter Pasveer. HODO ging op zoek naar de gelijkmaker en Martijn Dekker was met zijn kopbal in de laatste minuut nog dichtbij de 2-2, maar zijn inzet ging naast het Pesse doel. Hierna floot scheidsrechter Pasveer voor het einde van de wedstrijd. De zege werd door Pesse met veel gejuich begroet en de ploeg staat door deze overwinning aan kop in de 4e klasse.