Noordscheschut pakt punt in slotfase bij Zeerobben

NoordscheschutAfgelopen zaterdag heeft Noordscheschut fortuinlijk gelijkgespeeld op bezoek bij Zeerobben in Harlingen. In de eerste helft werd het elftal van trainer/coach Marc van Meel flink onder druk gezet door het beter combinerende en het feller zijnde Zeerobben dat zeer verdiend met een 1-0 voorsprong de rust in ging. Na een vroege rode kaart in de tweede helft bij de gastheren veranderde het spelbeeld en konden de Schutters met wat geluk in de laatste minuut via een penalty toch nog een punt uit het vuur slepen

Vooraf gezien als een zeer interessante wedstrijd in de staart van de ranglijst in de zaterdag eerste klasse E. Beide teams hadden vorige week na vier wedstrijden pas hun eerste puntje gepakt; Zeerobben zeer verdienstelijk uit tegen Balk (2-2) en Noordscheschut zeer verrassend maar eveneens zeer verdienstelijk bij Oranje-Nassau Groningen (1-1).
In de vorige seizoenen was al gebleken dat de teams flink aan elkaar gewaagd waren in de onderlinge duels en met de eerste punten op zak uit de vierde speelronde van de competitie, leek dan ook niets een mooie wedstrijd in de weg te staan.
Vol vertrouwen en met goede moed bij de twee kampen werd de strijd op het kunstgrasveld op het Oostersportpark te Harlingen op deze mooie herfstdag onder toeziend oog van een grote fanatieke publieksschare dan ook om 15:00 uur aangevangen.

Zonder de geblesseerde Aron Boer en de van een huwelijksreis genietende Jos Kroezen, maar met de van een schorsing/vakantie teruggekeerde Danny Bouwman en Nick Koster plus de aan de linkerflank spelende Lauren Lanning begon Noordscheschut aan de aftrap. Waar Noordscheschut in de beginfase van de eerste helft toch nog redelijk makkelijk door strijdlust standhield, werd het spel gedurende de eerste drie kwartier steeds onrustiger en werden de ballen vaak kinderlijk eenvoudig bij de tegenstander ingeleverd. Van combinatiespel was geen sprake meer mede doordat de Schutters enorm veel moeite met de balbehandeling op het kunstgras hadden en werd de lange bal noodzakelijkerwijs steeds meer gehanteerd. De ‘ouwe seunen’ uit Harlingen hadden in de eerste minuten geen antwoord op de strijd en passie van de Schutters. De thuisclub ging daarbij in de openingsfase af en toe over de scheef om dit af te stoppen, wat snel leidde tot twee terechte gele kaarten door overtredingen op doelman Wiebe Zinger en Koster. Langzaam maar zeker namen de groenwitten toch het heft in handen. Zeerobben bleef vooral de flanken zoeken waarop de snelle Hugo da Silva en Dylan Drent een aantal keren zeer dreigend werden. De vleugelverdedigers van Noordscheschut kregen het steeds lastiger en een voorzet van Drent waaide onbedoeld op de lat boven Zinger. De Schutse achterhoede was in deze periode niet bij machte de Harlinger vleugelflitsers af te stoppen en mazzelde een aantal keren, omdat de afgemeten voorzetten van de zijkanten net niet de centrumspits bereikten. De thuisploeg bleef aandringen, Noordscheschut stond met de rug tegen de muur en kon met veel kunst- en vliegwerk het doel schoonhouden. Een aantal schoten en kopballen werden maar net gered door sluitpost Zinger, maar toch was het dan in de 45e minuut toch raak. Wederom kwam Drent gevaarlijk door over rechts en kon de bal onder Zinger doorschuiven, via de paal caramboleerde deze bij Harlinger spits Julian Zeinstra die op zijn beurt eenvoudig de zeer terechte 1-0 kon aantekenen. Kort daarna kreeg Noordscheschut nog een kleine mogelijkheid, de kopbal van aanvoerder Dennis Hooijer miste echter kracht op de strakke voorzet van Melvin Mol en kon eenvoudig door keeper Jacob de Vries van Zeerobben worden gestopt, alvorens de prima leidende arbiter Vredevoogd voor de rust floot.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld in eerste instantie nauwelijks, Zeerobben was de bovenliggende partij en Noordscheschut liep achter de feiten aan. De aan zijn hamstring geblesseerd geraakte Hooijer was in de kleedkamer achtergebleven en in de rust vervangen door middenvelder Kevin Koster
Vlak na de rust was het bijna weer raak voor de thuisploeg, maar keeper Zinger kon handelend optreden in een 1-op-1 situatie met de spits van Zeerobben die in buitenspelpositie leek te starten. Een foute pass van de thuisclub was de aanleiding, dat de wedstrijd toch een andere wending zou nemen. Opnieuw moest verdediger Pieter Westra corrigeren en haalde hierbij Koster neer, waardoor hij zijn tweede gele kaart kreeg en dus met rood naar de kant moest. Met nog meer dan een half uur te spelen was het nu aan Noordscheschut om de druk op te voeren. Het gedecimeerde team van Zeerobben counterde zich nog bijna naar een grotere voorsprong, maar geheel vrijstaand wist vleugelspits Drent niet goed af te drukken en schoot hoog over. Trainer Postma van Zeerobben wisselde direct hierna beide snelle buitenspelers ten faveure van meer verdedigend ingestelde spelers om zo de 1-0 over de streep te trekken. De Schutters zetten alles op alles om toch maar en resultaat te behalen en waar de Harlinger verdediging eerst als een huis stond, begon het toch wat scheurtjes te vertonen, maar tot grote kansen leidde dit in eerste instantie niet. De duels werden steeds iets harder en scheidsrechter Vredevoogd kreeg het moeilijker om de wedstrijd in goed banen te leiden en moest hierbij beide teams terecht een aantal gele kaarten voorhouden. In de absolute slotfase werden Ton Kamping en Leon Vlietstra nog naar voren gedirigeerd om de groenwitte muur te slechten. Na een aantal waarschuwingsschoten van Koster en Mol die net richting misten, werd de bal opnieuw hoog ingebracht in het strafschopgebied van de thuisploeg, waarbij de bal via de kluts bij Danny Bouwman terecht kwam die vervolgens onreglementair werd gevloerd met een penalty tot gevolg. Melvin Mol wist zich wel raad met dit buitenkansje en met nog een minuut op de klok schoot hij de 1-1 alsnog op het scorebord. Na nog wat opstootjes in de tumultueuze slotfase beëindigde de leidsman dit zeer matige duel en wist Noordscheschut ietwat gelukkig toch nog een punt mee te nemen naar huis.

Volgende week staat opnieuw een zeer belangrijke wedstrijd op het programma, wanneer Broekster Boys op het Sportpark De Meulewieke te Noordscheschut te gast is.
Broekster Boys heeft deze speelronde haar eerste drie punten gepakt tegen Bedum (2-1), heeft hiermee de laatste plaats in de competitie verlaten en is daarmee Noordscheschut voorbijgegaan in de rangschikking. Met het nodige geluk, dat de eerste wedstrijden nog al eens ontbeert werd, is gisteren een zeer belangrijk puntje bij Zeerobben uit Harlingen meegenomen, hopelijk kan dit beetje ‘geluk’ ook mee worden genomen naar de komende wedstrijden. Om aan te pikken bij de middenmoot wordt de eerste overwinning van de Schutters verlangd. Noordscheschut zal naast de altijd noodzakelijke 100% inzet ook met beter combinatiespel ten tonele moeten verschijnen om dit te kunnen bewerkstelligen, maar oefenmeester Marc van Meel kennende zal de motivatie hiervoor zeer zeker op de spelersgroep worden overgebracht.