Strijdlustig Hollandscheveld (dames 1) weet punt te redden in Genemuiden

Genemuiden – na het echec vorige week tegen ZVV’56, hadden de Hollandscheveldse dames wat goed te maken tegen SC Genemuiden. De ploeg uit Overijssel kent een vergelijkbaar seizoen als de oranje zwarte dames, maar staan met 4 punten uit drie wedstrijden wel 1 punt hoger in de ranglijst. De dames, onder leiding van coach Jaap Snippe, verschenen gemotiveerd aan de aftrap maar kwamen er al snel achter dat ze niet zomaar de punten mee naar huis konden nemen. De eindstand van 4-4 kan uiteindelijk ook als een overwinning worden gezien.

Letterlijk in de eerste minuut keken de dames al naar een 1-0 achterstand aan. De eerste aanval van de thuisploeg leverde een corner op. Hoewel deze niet al te lastig te verdedigen leek, lukte het de dames maar niet om de bal uit het zestienmetergebied te krijgen. En na 44 seconden spelen wisten de Genemuider dames score te openen. Hoewel dit natuurlijk zorgde voor een deukje in het vertrouwen, lieten de dames dit niet merken. In de tweede minuut ging een schot van Elleke Snippe via een tegenstander naast het doel, uit de corner die volgde was Marjolein Korenhof dicht bij de gelijkmaker. Haar schot raakte echter het aluminium en daarmee werd de 1-1 voorkomen.

Niet veel later wist de thuisploeg de score te verdubbelen. In de vijfde minuut wisten zij via een simpel rollertje keepster Anna-Joelle Stadman te passeren. Anna-Joele probeerde de bal wel te stoppen maar kon net niet voorkomen dat bal onder haar door rolde. Gelukkig lieten de dames ook nu niet de koppies hangen, ze waren zelfs nog meer gebrand om met een goed resultaat thuis te komen. En waarom niet? Want met nog 85 minuten spelen, was er namelijk nog van alles mogelijk. Dat na 13 minuten spelen de aansluitingstreffer viel, was daarom ook niet zo’n wonder. Marjolein wist vanuit een vrije trap de bal perfect voor Elleke te plaatsen. Elleke wist wel raad met deze gouden kans en nam de 2-1 voor haar rekening.

Daarna ging het spel alle kanten op. De grootste kansen waren voor Hollandscheveld, maar helaas wisten de dames niet met een gelijke stand de rust in te gaan. Maar door een belangrijke redding van Anna-Joele een paar minuten voor het rustsignaal, was de achterstand ook niet groter geworden. Nou zou je denken dat de dames bij de aftrap meteen gefocust waren en niet weer zo’n snel doelpunt tegen zouden krijgen. Maar niets was minder waar. De tweede helft was nog amper begonnen of de 3-1 lag al in het net.

Gelukkig wisten de dames het goede gevoel van de eerste helft te behouden. En gelegenheidsspits Sanne Snippe was, net als in de eerste helft, dicht bij haar eerste doelpunt. Helaas voor Sanne moet ze nog even wat langer wachten op dat moment. Maar door haar jagende acties, maakte ze het de tegenstander wel erg lastig om goed op te bouwen. Mede hierdoor wist het middenveld steeds vrij snel weer in balbezit te komen en konden de dames ook goed aanvallen. Daardoor wist Elleke vijf minuten na de 3-1 haar tweede goal van de dag te maken.

En om het nog mooier te maken; in de zelfde minuut wist Elleke, op aangeven van Irene Hulsebosch, zelfs de 3-3 te noteren. Helaas konden de Oranje dames niet lang van deze gelijke stand genieten, want in de 60e minuut stond het alweer 4-3. Op dit moment werd de moegestreden Sanne, gewisseld voor Jolanda Hamstra. De dames bleven de bovenliggende partij, maar kwamen niet tot scoren. En met nog een kwartier te gaan moest Elleke met kramp naar de kant. Gelukkig wist Leonie Schonewille haar positie goed op te vullen.

Lang zag het er naar uit dat de dames weer met lege handen zouden komen te staan, maar 3 minuten voor tijd wist Jolanda toch nog de 4-4 binnen te tikken. Ze kreeg de bal van Sabrina van Nuil die zelf ook een schot had kunnen lossen, maar die zag dat Jolanda in een betere scoringspositie stond. Deze late gelijkmaker voelde als een winnende goal en geeft vertrouwen voor de Derby volgende week tegen HZVV.