Regenboog Noordscheschut viert 25 jarig bestaan

Noordscheschut – Op 6 september 1993 werd CBS de Regenboog opgericht. De Regenboog ontstond door een fusie van de gereformeerde school en de Hervormde school (het Nije-Noord). Besloten was om gezamenlijk als één christelijke school verder te gaan onder de naam ‘De Regenboog’. Dat is nu 25 jaar geleden.

Het wordt gedurende dit hele schooljaar gevierd. Hiervoor zijn 25 koffertjes gemaakt. In elke koffer zit een opdracht voor een feestje. Soms een klein feestje en soms een groot feest. Vandaag was het eerste koffertje aan de beurt. Meester Hans Salomons hield een toespraak die werd ondersteund door partypoppers en opende het eerste koffertje. De opdracht was: “Loop de polonaise met de hele school”. Op de muziek van kinderen voor kinderen liepen de kinderen (en leerkrachten) in een lange rij over het schoolplein.

Na de polonaise stelden de kinderen zich op in de vorm van een grote 25. Vanaf het dak van de school werd hier een foto van gemaakt. Gedurende het jubileum jaar zullen de koffertjes 1 voor 1 geopend worden. Wat wel zeker is, elke keer zal dat een klein feestje zijn.

© foto: Schonewillefotografie

Geef een antwoord