RSG Wolfsbos leert leerlingen de magie van technologie ontdekken

Hoogeveen – Toekomstgericht onderwijs houdt onder meer in dat kinderen digitale vaardigheden leren. Het is belangrijk dat kinderen deze vaardigheden aanleren, zodat ze goed voorbereid zijn op de 21e eeuwse samenleving waarin mensen steeds afhankelijker worden van technologie. Het leren van digitale vaardigheden begint al in het basisonderwijs en loopt door in het voortgezet onderwijs. Voor bijna 40 basisscholen in Hoogeveen en omgeving verzorgt RSG Wolfsbos lessen digitale vaardigheden.

Spelenderwijs leren met micro:bits

Petra Hummel, projectleider Techniek bij RSG Wolfsbos licht toe: “Als school vinden we het heel belangrijk dat leerlingen goed voorbereid zijn op de toekomst en daarmee ook op nieuwe technologieën. Het is onze taak om leerlingen kennis te laten maken met de 21ste eeuwse vaardigheden computional thinking, informatievaardigheden, mediawijsheid en ICT basisvaardigheden. Dit doen we door het aanbieden van een doorlopende leerlijn digitale vaardigheden. De leerlijn start in groep 7 en 8 van de basisschool en loopt door in het voortgezet onderwijs. De basisscholen doen zelf de voorbereidingen, vervolgens komen de basisschoolleerlingen naar RSG Wolfsbos om de daadwerkelijke lessen te volgen. De lessen worden gegeven door speciaal gekwalificeerde docenten.

Opleiden voor toekomstige banen
Uniek is dit schooljaar de workshop ‘programmeren met micro:bits’. De Micro:bit is een computertje dat werkt op batterijen, met programmeerbare knopjes, lampjes, een kompas en Bluetooth. Ook kunnen er allerlei andere apparaten aan gekoppeld worden, zoals lichtsensoren of motortjes. Leerlingen sturen een zelfgeschreven code draadloos naar het computertje en kunnen meteen testen of wat ze hebben bedacht ook echt werkt. Wietse Westenbrink, initiator en docent bij RSG Wolfsbos vertelt: “Afgelopen week volgenden de leerlingen van OBS De Schuthoek uit Hoogeveen de workshop bij ons op school. Ze vonden het geweldig interessant en leren op deze manier de magie van technologie ontdekken. In de brugklas tillen we het niveau naar een hoger level. Hierdoor zijn onze leerlingen straks goed opgeleid voor de banen van de toekomst.”

Deel dit bericht!

Geef een antwoord