Dammen:Tiental MTB Hoogeveen – Huissen

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag traden de dammers van M(ijnheer) T(ruck) B(anden) aan tegen DV VBI Huissen. Huissen, een van de titelkandidaten, liet zich niet verrassen en won overtuigend met 16-4. MTB 2 speelde gelijk tegen Oosterveen en MTB 3 verloor met 14-6 van Heerenveen 2.

Captain aan Hoogeveense zijde Rick Hakvoort speelde een strategische partij tegen Geert van Aalten waarin het evenwicht niet werd verbroken.
Bé Eggens verblunderde in de opening een schijf, hij bleef nog lang vechten maar tegenstander Fred de Koning maakte geen fout en won de partij gedecideerd.
Jan van de Veen kwam onder druk te staan tegen Johan Krajenbrink. Hij verdedigde zich in eerste instantie zeer nauwkeurig en leek op een puntendeling af te stevenen. Helaas maakte Jan in het late middenspel een misrekening en verloor nog.
Maikel Palmans koos een aanvallende opzet tegen Gerárd Jansen. Nadat de aanval van het bord verdween werd al snel de vrede getekend.
Martijn Vissers, oud-speler van Huissen en na een aantal jaren afwezigheid weer terug in de damarena bij MTB, nam het op tegen Jos Stokkel. Martijn kwam onder druk te staan in het middenspel maar rekende precies en wist zo de remise binnen te halen.
Voorzitter Maarten Wichgers koos tegen Jasper Lemmen in het middenspel niet het juiste plan en werd van het bord gedrukt.
Nick Waterink speelde tegen een van de kopmannen van Huissen, Guntis Valneris. Een originele opening zorgde voor een zeer spannende partij. Nick leek beter te staan en liet een duidelijke remise zitten om nog te winnen. Uiteindelijk ging hij te lang door en verloor.
Klaas Hendrik Leijenaar speelde een interessante partij tegen Wouter Ludwig. Ludwig rekende een afwikkeling in het middenspel beter door en wist zo in een gewonnen eindspel te komen.
Natalia Sadowska werd door kopman Alexander Baliakin, recent nog Wereldkampioen Rapid geworden, in het middenspel strategisch overklast.
Zainal Palmans tenslotte leek tegen Joost Hendriksen toch nog iets terug te doen namens MTB. Hendriksen verdedigde zich echter kranig en wist het smalle paadje naar remise te vinden

Op de foto: Nick Waterink speelde tegen GMI Valneris uit Letland. Verslag en foto :Rick Hakvoort

Deel dit bericht!

Geef een antwoord