Magere overwinning HODO

Hollandscheveld – Zo HODO er de eerste drie wedstrijden van deze competitie er lustig op los scoorde tegen de op dit moment ‘mindere goden’ van de 4e klasse E, zo haperde vandaag de doelpuntenmachine. DVC ’59, momenteel in de staartpositie verkerend, gooide de boel potdicht door zich terug te trekken op eigen helft. HODO had daar niet het juiste antwoord op, waardoor er haastig en slordig spel op de mat werd gelegd.

Het eerste kwartier werden de gasten volledig overlopen, maar HODO kwam in deze beginfase niet tot scoren. Er werden vele doelrijpe kansen gecreëerd, maar doelpunten bleven uit. Een 3-0 stand had niet misstaan in deze fase, maar het kwam er niet van. Daarna werden de aanvallen steeds gehaaster en werd het middenveld veelvuldig overgeslagen.
DVC ’59 keeper Bert Tubben moest direct vol aan de bak en dat deed hij met verve. Hij kwam handen en voeten te kort om zijn doel schoon te houden, maar hij pareerde kopballen van Paul Baldé en schoten van Dave Padding. Zo groeide hij direct al naar grote hoogte.
Nog meer schoten van Dave Padding werden door hem verschalkt, steeds stond hij op de juiste plaats. Door het volop aandringen van HODO, kon een kans voor de gasten niet uitblijven. In de 20e minuut blokte Baldé op tijd om een levensgrote kans voor de oprukkende Hidding van DVC te verijdelen. Nadat Timon Smeding, na een voorzet van Padding, nog een dot van een kans om zeep hielp, was het in de 40e minuut wel raak.
Keeper Tubben wist een keiharde vrije trap van Padding met de grootst mogelijke moeite buiten zijn doel te houden, maar toen was Smeding er als de kippen bij om deze keer wel onverbiddelijk af te drukken: 1 – 0.
Sowieso hadden de DVC-aanvallen weinig kans van slagen. Het centrale duo Jeffrey Van Veen/ Paul Baldé stond als een huis in de HODO-achterhoede, terwijl op de flanken Glenn Kikkert en Mark ten Cate hun tegenstanders eveneens in de tang hielden.

Na de thee zakte het spelpeil steeds verder weg. Het werd een rommelige strijd. HODO liet het middenveld voor wat het was, waarbij het tempo op een steeds lager pitje kwam te staan.
Wel had het jonge HODO-talent Martijn Dekker kort na rust nog een dot van een kans door alleen voor de keeper op te duiken, maar zijn schot werd door Tubben tot corner verwerkt.
Zoals geschreven gebeurde er in deze fase weinig totdat de gasten toch nog een kans kregen.
In de 71e minuut moest HODO-keeper Marcel Pol alle zeilen bijzetten om een schot van Roy Sibon naast het doel te doen belanden. In de 78e minuut kreeg HODO-er Jorny Otten een uitgelezen kans om de overwinning veilig te stellen: hij kreeg het voor elkaar om vanaf 3 meter de bal toch over te schieten. Vriend en vijand hadden de goal al geteld.
Dezelfde Jorny Otten kopte even later vanuit een voorzet uitstekend keihard in, maar nu was het de keeper die voor de zoveelste keer wist te redden: hij plukte de bal klemvast uit de bovenhoek.

HODO was deze wedstrijd verreweg de betere ploeg maar wist dat deze keer niet in klinkende munt om te zetten, daarom stond er na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Harmjan Drost nog steeds een schrale 1 – 0 op het scorebord. Het was dus geen beste wedstrijd, maar ook een slechte wedstrijd winnen levert 3 punten op. HODO blijft daarom één van de drie clubs ( samen met Titan en Pesse ) die met 12 punten uit 4 wedstrijden de lijst aanvoeren.
Komende zondag speelt HODO een al vroegtijdige kraker in en tegen Pesse.
Man van de wedstrijd: Glenn Kikkert.