Loon naar werken voor Noordscheschut

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut verdienstelijk gelijkgespeeld op bezoek bij Oranje Nassau Groningen. In de eerste helft werd de equipe van oefenmeester Marc van Meel bij vlagen van het kastje naar de muur gespeeld. De tweede helft kwam men echter als herboren uit de kleedkamer en mocht men de uiteindelijke 1 – 1 eindstand niet eens onverdiend noemen.

Zonder de geschorste Danny Bouwman en nog steeds van een vakantie genietende Nick Koster, begon Noordscheschut met de debuterende John Doldersum aan de aftrap. De gastheren, nog zonder puntverlies bovenaan de ranglijst vertoevend, schoten uit de startblokken en voerden de druk meteen op. Dit resulteerde tot enkele gevaarlijke vrije trappen en corners, maar verder kwam men vooralsnog niet in gevaar. Pas in de 21e minuut moest Wiebe Zinger voor het eerst echt handelend optreden, een kopbal werd katachtig over de deklat getikt. Na een half uur spelen leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Zinger werd omspeeld, maar Aron Boer plukte het speeltuig vroegtijdig van de doellijn. Een minuut later was het echter wel raak, toen het leer van dichtbij werd binnengeschoven, 1 – 0. Noordscheschut kwam tot dan toe niet of nauwelijks in het spel voor. Men moest zich noodgedwongen beperken tot tegenhouden en pogen verdere schade te voorkomen. De thuisploeg drong aan, maar verder dan een kopbal die rakelings overscheerde kwam men niet.

De tweede helft kwam Noordscheschut als herboren uit het kleedgebouw. De gastheren werden overdonderd en men ging naarstig op jacht naar de gelijkmaker. Een schot van Melvin Mol verdween nog hoog over. Maar in de 55e minuut was het Rijnald Vos die een fout in de achterste linie bij ON genadeloos afstrafte. Vos brak door de vijandige linie, omspeelde de keeper en tekende de 1 – 1 aan. Na deze treffer trok Noordscheschut het initiatief nog brutaler naar zich toe. Een afstandsschot en een vrije bal van Mol konden door de sluitpost onschadelijk worden gemaakt. Een lob van Vos werd in de kiem gesmoord en de rebound van Ton Kamping verdween over. De thuisploeg moest op dat moment alle zeilen bijzetten en het antwoord schuldig blijven op het enthousiaste spel van de bezoekers. Nadat opnieuw een vrije bal van Mol en een inzet van Kamping geen doel troffen, kroop ON langzaam weer uit haar schulp. Men voerde de druk op het doel van Zinger op. Eerst kon een inzet van de lijn worden gekeerd en nadien met ziel en zaligheid worden afgeblokt. En een tweetal vrije trappen kon niet worden verzilverd. Nadat Zinger in blessuretijd nog eenmaal schitterend redding bracht op een inzet van dichtbij, konden de handen bij Noordscheschut ten hemele. Het eerste punt in de 1e Klasse E een feit. Gezien de tomeloze inzet en een prima tweede helft niet meer dan terecht.

Man van de wedstrijd: Wiebe Zinger