SC Bant houdt lang stand tegen SC Elim

Bant – Vandaag stond de verste uitwedstrijd voor sc Elim op het programma. De bus stond dan ook op tijd klaar om richting het verre Bant te vertrekken. Aangekomen op het zonovergoten sportpark “de Akkers” werd de gasten op uitstekende wijze ontvangen in het prachtige MFC en de spreekstalmeester had er vandaag duidelijk zin. De geblesseerde D. Doldersum bleef vandaag aan de kant en nam de nodige rust. Verder werd er gestart met de bekende basisspelers. De eerste helft was eigenlijk niet om aan te gluren ondanks dat er meerdere kansen waren voor sc Elim.

Na een halfuur spelen was het de Waal die binnen het 5 meter gebied tegendraads inkopte voorbij keeper Padding (1-0) naar een voorzet van Bijdevaate. Zo was ook Bijdevaate zelf nog dicht bij een thuisgoal maar zijn schot spatte op de paal uiteen. Elim zette daar weinig tegenover en was niet bij machte om de tegenstander het lastig te maken in deze helft.
In de 2de helft gebeurde er veel meer want al snel had Benjamins zijn goal te pakken uit een vrije trap (1-1). Vanaf de aftrap scoorde Bant vervolgens weer de 2-1 omdat nog niet iedereen bij de les was. Maar ook de gelijkmaker van M. Doldersum lag er snel weer achter keeper Bouma (2-2) in. Daarna was het sc Elim wat de klok sloeg maar kansen werden simpelweg gemakkelijk om zeep geholpen. Bijdevaate kreeg nog een enorme kans om de voorsprong voor zijn team weer in handen te krijgen want na een counterbal kwam hij alleen voor keeper Padding uit maar er restte slechts een corner. M. Doldersum scoorde halverwege deze helft de 2-3 en toen leek het vuurtje bij Bant te doven.
Na een half uur spelen was het dan ook H. Klomp die, vandaag zijn 100ste goal in competitieverband, mocht scoren na goed voorbereidend werk van Koekoek. Zo kreeg de ingevallen Bouma nog een geweldige kans maar zijn handsbal ging via de lat over. En ook een geplaatst schot van Jonkers uit de tweede linie vloog nipt over. M. Doldersum kreeg de laatste kans om de 2-5 te scoren maar zijn diagonaal schot rolde rakelings voorlangs. Hierna vond de soms warrige fluitende scheidsrechter van de Leur het welletjes en floot hij de wedstrijd af zodat Elim met een overwinning huiswaarts kon keren. Hiermee blijft Elim ongeslagen en wacht het volgende week weer een mooie uitdaging als ZZVV uit Zuidwolde op bezoek komt.
1ste helft
Na 5 minuten spelen was aanvoerder Slump dichtbij de openingstreffer maar zijn schot ging over. Het was ook Bant wat het initiatief nam en de bal fel van de Elimmers afjoeg. Vervolgens was M. Koops aan de andere kant dichtbij een goal want keeper Bouma liet de bal los maar er was niemand in de buurt om de bal binnen te tikken. Na bijna een kwartier spelen werd Prijs in de rug gelopen en dacht iedereen met een rood-wit hart dat de bal op de stip zou komen. Scheidsrechter van de Leur zag dit echter anders. Na een halfuur spelen was Bijdevaate, inmiddels uitgegroeid tot de beste speler aan Bantzijde, die zijn schot zag overgaan. Dezelfde speler trok over de linkervleugel de boel goed open en zijn voorzet belandde op het hoofd van de Waal en deze kopte hem tegendraads binnen in het 5 meter gebied van keeper Padding (1-0).
M. Doldersum kreeg nog een goede kans om de score te openen na een goede assist van Gritter maar keeper Bouma zat er nog goed met zijn vingertoppen aan en verwerkte deze bal tot corner. Ook J. Doldersum deed vanmiddag uitermate zijn best maar zijn schot van dichtbij was een makkelijke prooi voor keeper Bouma. Bijdevaate was weer eens ontsnapt aan Elim verdediger Koops en zijn gedachte voorzet spatte echter uiteen op de paal. Hier kwam sc Elim weer goed weg want een 2-0 achterstand zou knap lastig worden om weg te werken. Prijs werd nog eens randje zestien neergelegd maar weer zag scheidsrechter van Leur hier geen overtreding in. Met een kleine voorsprong voor Bant werd er gerust.
2de helft
In de rust bleven Gritter en Prijs in de kleedkamer. Hun plaatsen werden ingenomen door Klomp en Metselaar. Dit gaf direct al meer onrust voorin en zodoende werd Klomp dan ook aangetikt. De vrije bal van Benjamins vloog voorbij de muur maar werd onderweg licht getoucheerd waardoor de gelijkmaker (1-1) een feit was. Bant liet zich niet van de wijs brengen en door de snelle aftrap lag de bal er aan de andere kant snel in (2-1). Doelpuntenmaker en aanvoerder Slump liet zien hoe je de zwaartekracht van keeper Padding kunt beïnvloeden door de bal laag in te schieten. Maar binnen enkele minuten liet M. Doldersum de volgende treffer (2-2) noteren. Keeper Bouma zat er deze keer volledig naast. Na bijna 5 minuten spelen was er al 3 keer gescoord en dit zou nog wat beloven voor de rest van de middag als dit in dit tempo zo zou doorgaan. De enige gele kaart deze middag werd door scheidsrechter van Leur geven aan Seine nadat hij M. Koops op het middenveld na een uitbraak onderuit haalde. Het was de niet zelfzuchtig Klomp die de bal opzij legde waar hij beter zelf de trekker had over kunnen halen om te scoren. De mee opgekomen verdediger Njagul liet ook een afstandsschot los maar deze ging naast.
De volgende kans was er voor M. Koops maar zijn kopbal uit een vrije trap van Benjamins ging net naast. De uitstekend spelende Bijdevaate ging er op de counter vandoor maar alleen voor de keeper haalde hij er slechts een corner uit die hij vervolgens zelf nam zonder resultaat. Ook de Waal kreeg alleen voor de keeper een geweldige kans maar zijn schot ging huizenhoog over. Hiermee leek het wel of alle kansen voor Bant verschoten waren want het was vervolgens Elim wat de klok sloeg. Na snel combinatiespel was M. Doldersum de uitgelezen man om te scoren (2-3). Daarna maakte Klomp zijn 100 competitiegoal na goed voorbereidend werk van Koekoek. Keeper Bouma moest vervolgens zijn ploeg nogmaals op de been houden door een goede redding na een hard schot van Benjamins. Vervolgens werd B. Koops nog gewisseld voor Odink die zo ook zijn nodige speelminuten kan maken. Een handsbal van de ingevallen Bouma werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien maar gelukkig ging deze via de lat over. Ook een schot van Jonkers uit de tweede linie ging over. In de extra tijd was M. Doldersum nog dicht bij zijn derde goal maar deze ging rakelings zacht voor langs. Hiermee blijft Elim ongeslagen en wacht het volgende week weer een mooie uitdaging als ZZVV uit Zuidwolde op bezoek komt.
Man of the match: Geen.
Opstelling: A. Padding, B. Koops (70 M. Odink), E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek, Y. Benjamins, J. Doldersum, J. Gritter (45 P. Metselaar), J. Prijs (45 H. Klomp) en M. Doldersum.
Wissels: H. Klomp, M. Odink en P. Metselaar.

Bant 1 – Elim 1 2-4 13-10-2018