Hoogeveen zaterdag in tweede helft ruim langs Avereest

BALKBRUG – Na een moeizame eerste helft boekte Hoogeveen zaterdag uiteindelijk in Balkbrug tegen Avereest toch nog een ruime overwinning. Na een 0-1 ruststand won de ploeg van trainer Edward Sabandar uiteindelijk met 0-5. Jeffrey Stenvert bekroonde als invaller zijn rentree met twee doelpunten.

Het duel met Avereest betekende ook het weerzien met Stef Lamberink. De voormalig verdediger speelde in het verleden twee seizoenen voor Hoogeveen zondag en begon vorig seizoen zijn trainersloopbaan bij Avereest. Met die ploeg promoveerde hij meteen naar de derde klasse.
Hoogeveen moest het doen zonder Eduard Kobes. Gevreesd werd dat de verdediger er lang uit zou zijn met een knieblessure. De schade lijkt echter mee te vallen. Er is sprake van een spierverrekking.

VOORTVAREND BEGIN
Hoogeveen begon voortvarend aan de wedstrijd en zette de thuisploeg meteen onder druk. Het werd ook een aantal keren gevaarlijk, waarbij Roy Strijker nog het dichtst bij de openingstreffer was. De grootste kans was na vijf minuten echter voor Avereest via Yorick Bonen. Met een geweldige reflex voorkwam doelman Raymon Slot echter een tegentreffer, waarna Mitchel Strijker de bal net voor de doellijn kon wegewerken.
Hoogeveen was hierna zoekende en de thuisploeg voetbalde goede mee. Toch was het Hoogeveen dat na twaalf minuten de score opende. Twan Reinders zette een aanval op waarna Brian Leepel de bal voortrok en Reinders een weergaloze goal maakte. Achter het standbeen langs met de hal gaf hij doelman Reinier Zwijns het nakijken.

DICHTBIJ TWEEDE TREFFER
Qua voetbal trok Hoogeveen halverwege de eerste helft ook steeds meer het initiatief naar zich toe en gaf het achterin bijna niets meer weg. Jesse de Haas en Twan Reinders waren nog het dichtst bij een tweede treffer.
In de tweede helft viel er lange tijd weinig te beleven en had Hoogeveen de wedstrijd onder controle. De krachten verdwenen langzaam uit de thuisploeg en na bijna een uur profiteerde Hoogeveen hier voor de eerste keer van. Jesse de Haas troefde twee tegenstanders af en liet de doelman kansloos.
Sabandar bracht vervolgens Damian Dissel in de ploeg die terugkeerde van een schorsing. De jonge aanvaller gaf meteen zijn visitekaartje af door een kwartier voor tijd een solo te bekronen met een doelpunt.

RENTREE STENVERT
Ook was er de rentree van Jeffrey Stenvert. Na wat blessureleed mocht hij eindelijk zijn comeback bij Hoogeveen in de competitie maken. Koud in het veld bekroonde hij de rentree met een treffer, na prachtig voorbereidend werk van Roy Strijker. Het feest was helemaal compleet toen diezelfde Strijker vlak daarna opnieuw de bal pan klaar legde voor Stenvert, die zo zijn tweede treffer kon maken. Zo won Hoogeveen uiteindelijk nog vrij eenvoudig en blijft het de aansluiting houding met de drie ongeslagen koplopers.
Avereest – Hoogeveen zaterdag: 0-5 (0-1). Scoreverloop: 12e Twan Reinders 0-1, 58e Jesse de Haas 0-2, 75e Damian Dissel 0-3, 78e en 81e Jeffrey Stenvert 0-4 en 0-5. Scheidsrechter: Bakker. Gele kaarten: Docter, Dijk (beiden Avereest). Opstelling Hoogeveen: Slot, Hartman, Vreeling, Mitchel Strijker, Leepel, Santing, Ruben de Haas, Reinders, Linthorst (Dissel), Jesse de Haas (Stenvert), Roy Strijker (Eising).
Man van de wedstrijd: Saroney Vreeling

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman