Stichting Vrienden van Bethesda schenkt prentenboeken voor Mammacentrum

Hoogeveen: Borstkankerpatiënten met jonge kinderen krijgen bij Treant Zorggroep voortaan het prentenboek ‘Mama’s borst is ziek’ aangeboden. Met behulp van dit boek kunnen ouders met jonge kinderen het onderwerp borstkanker makkelijker bespreekbaar maken. Dankzij een gift van de stichting Vrienden van Bethesda, kan het Mammacentrum van Treant dit boek kosteloos aanbieden.

‘Met het prentenboek willen wij ouders met jonge kinderen extra handvatten bieden in hun gesprekken met kind(eren) over borstkanker’, aldus Barbara Teufl, verpleegkundig consulent en casemanager bij het Mammacentrum. Ons advies is om open en eerlijk te zijn over de situatie. Het valt mij op dat ouders over het algemeen zelf heel goed weten wat hun kinderen nodig hebben. Maar het is ook lastig om met kinderen hierover in gesprek te gaan. Dit boek kan hierin zeker als ondersteuning dienen.’

‘We zijn de Stichting Vrienden van Bethesda erg erkentelijk voor deze bijdrage’, zegt Léonie Smit, mammachirurg. ‘Dankzij hen kunnen we deze extra service bieden.’

Het prentenboek is geschreven door Hanneke de Jager. Ondanks het beladen onderwerp is het een optimistisch boek, dat duidelijkheid schept en ondersteuning biedt. Het boek is gemaakt vanuit het perspectief van het kind en beschrijft alle gevoelens en vragen die bij borstkanker kunnen komen kijken.

Jaap Jan Bruinsma, bestuurslid stichting Vrienden van Bethesda (penningmeester), overhandigt het prentenboek aan Léonie Smit, Linda Wolf en Barbara Teufl van het Mammacentrum. (Foto: © Andre Weima Fotografie)
Deel dit bericht!

Geef een antwoord