Interview met Tim Tigelaar, eigenaar Pand 3&40

Hoogeveen – Tim Tigelaar is inmiddels ruim drie jaar werkzaam in Pand 3&40. De 29-jarige Hoogevener ging in september 2015 de samenwerking aan met toenmalig eigenaar Najib Elma. Tigelaar had destijds nog nooit in de horeca gewerkt, maar stapte desondanks direct als mede-eigenaar het bedrijf binnen.

 ‘’Ik houd wel van een risico’’

Dat geeft Tigelaar als reden waarom hij zonder enige horeca ervaring in de zaak stapte. Hiervoor gaf hij zijn baan als korporaal groepscommandant bij het leger op. Spijt van zijn keuze heeft Tigelaar nooit gehad; ‘’Mijn tijd in het leger was mooi, maar na zeven-en-een-half jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging’’.

In september 2015 kreeg Tigelaar die uitdaging. Tijdens een avond borrelen kwam hij aan de praat met Pand 3&40-eigenaar Najib Elma. Tigelaar kan zich nog goed herinneren dat Elma vertelde dat hij op zoek was naar een ‘’big-boss’’. “Dan moet je bij mij zijn”, zei Tigelaar enigszins brutaal. Een paar weken later waren Tigelaar en Elma gezamenlijk eigenaar van Pand 3&40.

Tigelaar heeft naar eigen zeggen veel geleerd van Elma: ‘’Najib heeft mij bijvoorbeeld geleerd hoe je een biertje moet tappen, maar ook hoe het is om een horecaondernemer te zijn’’. Desondanks wil hij tegenover zijn personeel geen strenge ondernemer zijn. Hij wil dat zijn personeel plezier uitstraalt tijdens het werk. Tigelaar gelooft namelijk dat het uitstralen van plezier essentieel is om zijn gasten een leuke avond te bieden.

Tigelaar probeert die leuke avond niet alleen te bieden aan de jeugd, maar ook aan andere doelgroepen. “Mensen denken vaak ten onrechte dat mijn enige doelgroep de jeugd is’’, aldus Tigelaar. Dit is echter onjuist. De kroegbaas organiseert regelmatig verschillende activiteiten voor jong en oud in zijn zaak. Naast die activiteiten kan men wekelijks onder andere darten, salsa dansen, pokeren en natuurlijk gezellig borrelen aan de Hoofdstraat 43 te Hoogeveen.

© Foto / Tekst: Jorn Schonewille

Deel dit bericht!

Geef een antwoord