Vrijwilligers gezocht voor verschillende vacatures

Hoogeveen – Het bemiddelingsplatform Vrijwilligers Hoogeveen heeft weer enkele vacatures voor vrijwilligerswerk open staan. Hieronder vind u een greep uit de vacatures. 

Ondersteuning bij Nederlands en Rekenen – Voor de Avondschool zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen om de deelnemers te ondersteunen bij Nederlands en rekenen. Voornamelijk deelnemers die met een Niveau 2 opleiding zijn begonnen. De deelnemers zijn gemotiveerd en hun dankbaarheid is groot.

Word maatjes bij Humanitas – Wil jij wat betekenen voor je medemens? Lijkt het je wat om samen met iemand op een ontspannen manier leuke dingen te ondernemen? Wandelen of winkelen of een museum bezoeken. Wij zoeken maatjes voor mensen die door een (licht) verstandelijke beperking moeite hebben om sociale contacten op te bouwen. Deze mensen willen ook graag leuke dingen ondernemen. Als maatje kun je een bijdrage leveren om deze mensen het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven dat ze nodig hebben om eigen contacten op te bouwen. Ervaar hoe leuk en zinvol het is om met mensen om te gaan met een (licht) verstandelijke beperking. Werktijd: ca. 2 uur per 2 weken.

Medewerker speelgoedcommissie – De Speelgoedcommissie komt bijna elke dinsdagmorgen een paar uurtjes bij elkaar om te bekijken welk nieuw materiaal moet worden aangeschaft. Zowel nieuw als geschonken materiaal dient te worden gecontroleerd op compleetheid en geschiktheid. Daarna wordt het ingevoerd in het computersysteem, waarna het beschikbaar is voor uitleen. Er wordt gekeken welk materiaal weinig wordt uitgeleend zodat we eventueel uit de collectie kunnen halen. Samenwerking in een klein team (3 a 4 medewerksters).

Vrijwilliger expositieteam – Je wilt wel eens iets anders? Iets creatiefs? Maar wat dan? Hoe lijkt het je om samen met anderen bezig te zijn over diverse onderwerpen uit de geschiedenis van Hoogeveen? We onderzoeken de geschiedenis, zoeken mensen die er meer van weten om hier met hen over te praten. Het doel is om aan het eind van het halve jaar een expositie neer te zetten over ons onderwerp. We hebben als Verhalenwerf een vaste ruimte in de bibliotheek waar we dit kunnen doen. Alle informatie, foto’s en films worden naast in de expositie ook nog eens digitaal verwerkt. Op deze manier hebben wij als deelnemers iets geleerd en kunnen wij dat laten zien aan de rest van Hoogeveen. Hoe mooi is dat? Wat we van je vragen is dat je met de pc overweg kunt: e-mail, Word, Excel en internet.

Boekenliefhebber – Voor onze boekenafdeling zoeken wij een enthousiaste boekenliefhebber, die het leuk vindt om de afdeling in de winkel netjes en goedgevuld te houden. Je staat klanten te woord en houdt de tafels bij met tijdschriften en boeken. Je werkt in een team met twee andere collega’s die op andere dagen aan het werk zijn dan jij. Zo dragen jullie er samen zorg voor dat de boekenafdeling steeds keurig voor elkaar is.

Geef een antwoord