Alescon splitst op per 2019 – de naam voor het zuidelijke deel wordt Stark

Hoogeveen- Vanaf 1 januari bestaat Alescon niet meer. Het bedrijf wordt gesplitst in noord en zuid. Het zuidelijke deel gaat dan verder onder de naam Stark.

Stark is het Drentse woord voor Sterk en daarom is er voor deze naam gekozen. Met een sterke en nuchtere uitstraling iedere dag hard aan de slag gaan voor onze opdrachtgevers, dat is het doel. Puur en zonder fratsen. De gemeenten Midden-Drenthe, Hoogeveen en De Wolden vormen vanaf 2019 samen Stark.

Participatiewet vergroot verantwoordelijkheid gemeenten
In het huidige Alescon laten de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Tynaarlo, Midden-Drenthe, Hoogeveen en De Wolden de taken vanuit de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uitvoeren. Voor de huidige medewerkers vanuit de Wsw met een dienstverband bij Alescon verandert er niets: zij houden hun baan en salaris bij Stark. Met de invoering van de Participatiewet (2015) is de instroom in de Wsw gestopt. Het aantal Wsw’ers bij Alescon neemt jaarlijks met ongeveer 5 procent af.
In de Participatiewet zijn gemeenten verantwoordelijk geworden voor alle mensen met een arbeidshandicap die wel arbeidsvermogen hebben. Deze taak komt bij de verantwoordelijkheid die de gemeenten al hebben voor mensen binnen de Wet werk en bijstand.

Leer-werkbedrijf
Stark wordt een social enterprise: een leer-werkbedrijf dat mobiliteit stimuleert en iedereen de kans geeft naar vermogen bij te dragen door te werken. De invulling daarvan kan per persoon verschillen. Voor de een geldt dat Stark een vaste werkplek is en voor ander kan Stark een ‘tussenstation’ zijn om zich verder te ontwikkelen en te bekwamen om uiteindelijk een plek te vinden elders op de arbeidsmarkt.

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Alescon splitst op per 2019 – de naam voor het zuidelijke deel wordt Stark

  • 11 oktober 2018 om 14:29
    Permalink

    Nou moeten ze alleen nog even de onruststokers eruit werken die via a-werk binnengekomen zijn en het is weer een normale werkplaats

Geef een antwoord