Fotoapparatuur geschonken voor dierbare momenten premature baby’s

Regio – Ouders van premature kinderen krijgen op de kinderafdeling van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, onderdeel van de Saxenburgh Groep, een extra steuntje in de rug. Verpleegkundigen houden een dagboekje bij voor en met de ouders, compleet met foto’s.

Toen de fotoapparatuur na jaren trouwe dienst aan vervanging toe was, aarzelden ze geen moment en vroegen Foto Konijnenberg om hulp. Deze speciaalzaak in foto en video aarzelde geen moment en stelde belangeloos de gewenste apparatuur ter beschikking.
Afdelingssecretaresse Audrey Kardol van de Saxenburgh Groep: “Op onze kinderafdeling liggen ook premature – te vroeg geboren – baby’s in de couveuse. Voor deze kwetsbare baby’s en hun ouders houden wij een dagboekje bij. Het biedt ouders houvast in een hectische en angstige tijd. Zowel de ouders als verpleegkundigen kunnen hierin hun verhaal opschrijven. Vanzelfsprekend horen daar ook foto’s bij.”
Fotospeciaalzaak Konijnenberg met een vestiging in onder andere Den Ham bood uitkomst. Zij vonden het een mooi initiatief en stelden ruimhartig nieuwe fotoapparatuur beschikbaar. Filiaalmanager Roedie Wevers: “Wij weten hoe belangrijk het is om kostbare momenten vast te leggen op beeld. Voor nu en voor later. Fotografie is een emotie, zeker voor gebeurtenissen met een impact. Door deze apparatuur te schenken aan de kinderafdeling kunnen zij deze momenten vastleggen en doorgeven. Het leven verdient het om vastgelegd te worden.”
De verpleegkundigen van de kinderafdeling van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis zijn erg blij met het gulle gebaar. “Het helpt ons om liefdevolle en warme zorg vast te leggen op momenten die ertoe doen.”

Deel dit bericht!

Geef een antwoord