De gebroeders Prent winnen goud en zilver op het internationaal taekwondo toernooi

Velbert/Hoogeveen –  De gebroeders Brian en Kevin Prent hebben goud en zilver gewonnen op het internationaal taekwondo toernooi LA Open in Velbert, Duitsland. Beide Hoogeveners, uitkomend in dezelfde gewichtsklasse uit tot 87 kg, kwamen elkaar tegen in de finale.

Deze werd echter niet gevochten omdat bij Sidokwan de regel is dat broers en zussen niet tegen elkaar sparren. Brian die in de kwartfinale vrij makkelijk won van Nicklas Pierzick met 12 tegen 4 had het in de halve finale meer moeite met de Duitser Trentzel. Trentzel had totaal geen respect voor Brian en ging er hard tegen aan. In de counter was de Duitser sterk maar kon zijn punten niet maken. In de tweede ronde veranderen Brian van tactiek en kon daardoor zijn voorsprong behouden. Ook broer Kevin belandde met twee winst partijen in de finale. Kevin won met 15 tegen 6 van Marcel Roschanski en de halve finale met 16 tegen 2 van Schuermann. In beide partijen was Kevin oppermachtig met gevarieerde traptechnieken naar het hoofd en lichaam. Larry Meyer loste de finale tussen Brian en Kevin op met ´ kop of munt ´ waarbij Brian Prent als winnaar uitkwam. Maaike Smit eindigde ook op een eerste plaats alleen hoefde zij er niet veel voor te doen. Maaike had één finale partij maar helaas voor haar kwam de dame niet opdagen. Sharon Scholtens won haar kwartfinale met 10 tegen 6 van de Duitse Demirtas.

In de daarop volgende halve finale partij tegen Hast was Scholtens niet fit. Sharon kon hierdoor niet vol uitgaan en miste de scherpte en de kracht. In de tweede ronde maakt zij een goed getimede draaitrap naar het hoofd maar omdat de kracht ontbrak scoorde deze treffer niet. Sharon verliest met 9 tegen 14 en wint hiermee brons. Ook zus Chérel Scholtens behaalde een bronzen medaille. Chris Kloppenberg, Damian van Duivenbode en Maurice Hof verliezen in de halve finale en waren hiermee goed voor brons. Zondag 14 oktober doet Sidokwan met ruim 40 deelnemers in Groningen mee aan het ´ Henk Meijers Chaos ´ Toernooi en zal team Sidokwan op 3 november deelnemen aan het internationale Muenster Detmold Cup in Gladbeck Duitsland.